Архиве: мај 2023

ДЕЧЈА ПРЕДСТАВА НАКА СУПЕРБАКА У ДОМУ КУЛТУРЕ

Naka-Superbaka_3У Дому културе „Стеван Мокрањац“ приређен је програм за децу  намењен подстицању емпатије и превенције вршњачког насиља под називом „Нака Супербака“.

Лик ове јунакиње тумачила Нада Блам, првакиња Народног позоришта у Београду, а мото представе гласи: „Kо вршњаке бије и не да им мира, од страха се крије, тај баш храбар није само се фолира.”

ПРЕДСТАВА “САН О МИЛЕНИ”- ПОКЛОН ПУБЛИЦИ ДОМА КУЛТУРЕ

web3Документарно-играна представа „Сан о Милени“, изведена на сцени Дома културе “ Стеван Мокрањац“ у Неготину, инспирисана је животом и стваралаштвом сликарке и поетесе Милене Павловић Барили, једне од најинтересантнијих личности уметничке Европе између два светска рата.

Милена Павловић Барили је била „храбра девојчица која је умела да црта. Пратила је свој Месец кроз пустоловине и авантуре номадског живота, ослобођена конвенционалних форми средине из које је потекла“.

ПРЕДСТАВА „САН О МИЛЕНИ“ ОДЛОЖЕНА ЗА УТОРАК 6. ЈУН

web_san-o-MileniЗбог болести глумца, представа „Сан о Милени“, најављена за данас (понедељак 29. мај) одлаже се за уторак, 6. јун у 20 сати.

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у завршници Мајских свечаности, као  поклон верној публици, организује  бесплатну представу „Сан о Милени“ посвећену животу и стваралаштву славне српске сликарке и поетесе Милене Павловић Барили.

Документарно-играна представа „Сан о Милени“ инспирисана је животом и стваралаштвом сликарке и поетесе Милене Павловић Барили, једне од најинтересантнијих личности уметничке Европе између два светска рата.

Драматуршку матрицу представе чине писма, критике, дневничке белешке, аналитички текстови, поезија Милене Павловић Барили, те поетски записи Јелене Богавац и Миодрага Ковачевића по биографској документарној грађи породице Павловић Барили.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

Munje_Opet31.мај и 1. јун 2023.
/СРЕДА И ЧЕТВРТАК/

19.00 сати
МУЊЕ: ОПЕТ
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница на дан пројекције од 17.00 сати
.
ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

ПРОГРАМИ 10. ВЕФ-А „КРЕНИ НА ИСТОК“ У ДОМУ КУЛТУРЕ

VEF_1У  оквиру 10. Вокалног етно фестивала младих-ВЕФ „Крени на исток“ у  фоајеу Дома културе „Стеван Мокрањац“  отворена је изложба фотографија „10 година ВЕФ-а“ и приређена презентација зборника „ВЕФ- првих 10 година“. О изазовима покретања новог фестивала и првој деценији трајања, као оснивачи и организатори, говориле су чланице удружења „НЕГО“, Данијела Марковић, Весна Станковић, Драгана Јаћимовић и Душанка Ботуњац

КАРНЕВАЛ И ПРОГРАМ “ШКОЛЕ СВОМЕ ГРАДУ“

web3У оквиру Мајских свечаности, у центру града приређен је дечији карневал. Маскирани малишани дечјег вртића „Пчелица“ и нижих разреда основних школа дефиловали су централним градским тргом и окупљене грађане очарали својом маштом, радошћу и чистом срећом.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ПОДУНАВСКЕ СЛИКЕ“ ВЕЉКА MИХАЈЛОВИЋА

web1У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба академског сликара, графичара и цртача Вељка Михајловића, који се неготинској публици представио својим циклусом „Подунавске слике“.
Реч је о 14 слика које чине уметниково виђење значајних утврђења, археолошких локалитета и других знаменитости на обалама Дунава, од Београда до Кладова.
Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе „Стеван Мокрањац“. Вељко Михајловић приредио је преко 220 самосталних и био учесник многобројних групних изложби.

Годишњи концерт KУД-а „Стеван Мокрањац“ и изложба „Подунавске слике“ у Дому културе

Plakat-01 web2
Традиционални годишњи концерт Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“, 21. по реду, биће приређен у суботу 20. маја од 20 сати у сали Дома културе у Неготину. Организатори концерта су КУД „Стеван Мокрањац“ и Дом културе.
Улаз је бесплатан.
Истог дана, у суботу 20. маја од 19 сати у галерији Дома културе, у организацији наше институције културе, биће отворена изложба „Подунавске слике“ аутора Вељка Михајловића.
Традиционални годишњи концерт Културно уметничког друштва „Стеван Мокрањац“ и изложба „Подунавске слике“ приређују се у оквиру Мајских свечаности 2023, а поводом Дана општине Неготин.

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ

web1_Majskesvecanosti

СРЕДА – СУБОТА, 24 – 27. мај
10. Mеђународни Вокални етно фестивал младих „ВЕФ“
Организатор Креативно удружење Него, уз подршку Општине Неготин, пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ који финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством туризма и омладине РС , Министарства културе РС, Дома културе „С. Мокрањац“, Музеја Крајинe Неготин, УШ С.Мокрањац Неготин.

ЧЕТВРТАК, 25. мај
Градска слава Спасовдан

ПОНЕДЕЉАК, 29. мај
20 сати/ Дом културе С. Мокрањац
Позоришна представа „Сан о Милени“
Организатор Дом културе „С. Мокрањац“

ШЕТЊА ГАЛЕРИЈОМ ДОМА КУЛТУРЕ – ИЗ СТАЛНЕ ПОСТАВКЕ

Iz Stalne postavke_Ljubisa Djuric_Radjanje i umiranjeПредстављамо дело „Рађање и умирање“, уметника Љубише Ђурића. Слика, настала 2002. године, је рађена комбинованом техником и може се видети као један од изабраних радова за овогодишњу „Сталну поставку“ Дома културе „Стеван Мокрањац“. Љубитељи сликарства који желе да разгледају изложене слике у Галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ су добродошли сваког радног дана од 9 до 14 часова. Дођите да разгледамо све уметничке радове 17 сликара, избор Дома културе за традиционалну изложбу слика „Стална поставка“.

web_01

Због трагедије која је потресла Србију, Дом културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину одлаже програме предвиђене за данас и наредне дане.
О накнадним терминима публика ће бити благовремено обавештена.
Саучешће породицама свих страдалих.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани