КОНЦЕРТИ ПОБЕДНИКА НАТПЕВАВАЊА ХОРОВА

50.Фестивал, Хор “Iuventus Cantat”, SomborХор „Iuventus Cantat“ из Сомбора, диригент Дајана Мијић

Вечерас, 01.10.2020. у 20.15 сати

50.“Мокрањчеви дани“, концерт у Цркви Свете Тројице, 15.септембар 2015.

Хору “Iuventus Cantat”, победнику традиционалног „Натпевавања хорова“ на 49. Мокрањчевим данима, уз Статуету “Стевана Мокрањца”, рад вајара Небојше Митрића, припала је част да одржи целовечерњи концерт на јубиларном педесетом Фестивалу. Концерт је одржан претпоследњег дана 50.Фестивала, 15. септембра 2015. године у Цркви Стеве Тројице. Публика је могла да чује дела Стевана Стојановића Мокрањца, Војислава Илића и Мирољуба Расинског.
Мешовити омладински хор “Iuventus Cantat” постоји од 1985. у оквиру Сомборског певачког друштва основаног 1980. године. Члан је Европске федерације омладинских хорова (EFYC) и фондације ИНТЕРКУЛТУР.
Марта 2012. године, диригентску палицу је преузела Дајана Мијић и већ први одлазак на такмичење са новим диригентом донео је хору Златну медаљу на 37.Фестивалу омладинских хорова Војводине. Хор је исте године освојио Друго место на јубиларном 50. Фестивалу Музичких друштава Војводине, у Руми. Златну медаљу поново осваја на 38. Фестивалу омладинских хорова Војводине, а исте годинe, 2014, постаје победник „Натпевавања хорова“ на 49. „Мокрањчевим данима“ у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани