ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

PESNICE-NARODA-MOGДом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“, организује Општинску и Окружну смотру рецитатора под називом: „Песниче народа мог“.

Организатори Смотре рецитатора Србије ,,Песниче народа мог“, Савез аматера Србије и Центар за културу Ваљево, одлучили су да се ове године 52. Смотра рецитатора Србије ,,Песниче народа мог“, одржи у ОНЛАЈН формату на свим нивоима такмичења.

Дому културе, као организатору Смотре у Неготину, достављени су снимци такмичара, који неће наступати „уживо“, за разлику од жирија који ће заседати два дана, како би оценио говор поезије младих на општинском и окружном нивоу. Снимци такмичара биће емитовани у континуитету за сваку категорију рецитатора посебно, као што је случај код такмичења у редовним околностима.

У понедељак, 17. маја 2021. године, у Дому културе „Стеван Мокрањац“, жири ће вредновати наступе учесника Општинског такмичења рецитатора, а два дана касније, 19. маја, и говор поезије у оквиру Окружне смотре. Према најавама, Републичко такмичење рецитатора, планирано је за 28. и 29. мај 2021. године у Ваљеву.

„У циљу очувања традиције Смотре рецитатора, дуге више од пола века,  нарочито у циљу подршке деци и младима који гаје љубав према поезији и рецитовању, желели смо  да на сваки, пре свега безбедан начин, омогућимо деци да свој таленат покажу на овом такмичењу. С обзиром на епидемиолошку ситуацију у целом свету, па и у нашој земљи, изазвану корона вирусом, која је потпуно променила начин рада и живота у свим сегментима, били смо принуђени да организацију овогодишње Смотре рецитатора прилагодимо новим околностима“.

Списак учесника Општинске смотре рецитатора преузмите – ОВДЕ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани