ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АНИТЕ ГАВРИЛОВИЋ

web2Анита Гавриловић из Неготина, чланица Удружења ликовних уметника „Луна” из Ниша и Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили” Пожаревац, представила се у уторак, 22. новембра, на самосталној изложби, радовима из циклуса „Сагоревање“. Изложба је, у присуству бројне публике, отворена у Галерији неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“, организатора изложбе, и моћи ће да се разгледа и наредних дана.

Анита Гавриловић је већ излагала у неготинском Дому културе „Стеван Мокрањац“ још као полазник Ликовне школе у организацији наше установе, а у биографији ове младе уметнице је забележено да је до сада излагала и на више колективних изложби у Зрењанину, Франкуфурту, Новим Козарцима, јунским и октобарским изложбама Удружења ликовних уметника “Луна” из Ниша. Анита је и учесница међународних изложби “Жене сликари” и изложбе “Уметност у минијатури” у Мајданпеку, Петровцу на Млави и у Београду. Учествовала је и на “МајданАрту”.

Самостална изложба Аните Гавриловић „Сагоревање“ обухвата 18 радова из истоименог тематског циклуса и остаје отворена за посетиоце до средине децембра.
Фотографије: Зденка Томић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани