Архиве: 2012

СРЕЋНИ ВАМ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

Chestitka-2013Срећну и успешну

Нову 2013.годину

жели Вам

Дом културе „Стеван Мокрањац” Неготин

.

КОНЦЕРТ NIGHT PASAGE

Сала Дома културе
Петак, 28.децембар 2012. у 20 сати
улаз: 200,0о дин.

NP_1NIGHT PASSAGE је бенд кога сачињавају музичари са обе обале Дунава, тројица са српске и двојица са румунске, из два суседна града Кладова у Србији и Турн Северина у Румунији. Бенд је настао у мају 2010.год. и за кратко време је успео да се наметне публици пре севга у Румунији где је више наступао неголи у Србији. Требало би издвојити уживо наступе на румунској државној телевизији и мини турнеју у пролеће 2011. када је бенд наступао у неколико најзначајнијих клубова у Румунији (Темишвар, Сибиу, Букурешт. Ресица итд.).

СТАЛНА ПОСТАВКА УМЕТНИЧКИХ ДЕЛА ИЗ ФОНДА ДОМА КУЛТУРЕ

Галерија  Дома културе
Четвртак, 27.децембар 2012. у 19 сати

2907_1Велики број уметничких дела који се налази у фонду Дома културе, наметнуо је идеју о креирању годишње изложбе под називом „Стална поставка“, коју Дом културе организује сваке године, промовишући дела која су доступна јавности током целе године.

НОВОГОДИШЊА БАЈКА

Novogodishnja-bajka-plakat [800x600]Сала Дома културе
Четвртак, 27.децембар 2012. од 10 и 12 сати
улаз: 150,0о дин.

.

.

КОНЦЕРТ „ЗВУЦИ МОКРАЊЧЕВИХ СЛЕДБЕНИКА“

Галерија Дома културе
Субота, 22.децембар 2012. у 19 сати
улаз слободан

Plakat-_MiljaУ суботу 22.децембра 2012. у 19 сати биће одржан традиционални концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, у сали Дома културе у Неготину. Представиће се Миља Поповић (клавир) са гостима Wonder String Quartet из Београда. Концерт “Звуци Мокрањчевих следбеника”, традиционално се организује  у Дому културе „Стеван Мокрањац” у Неготину. Учествују млади Неготинци који су музичко образовање започели у Неготину а сада се налазе на школовању или на раду  у Неготину или у другим градовима наше земље или у иностранству.

THE QUEEN – REALTRIBUTE BAND

Петак, 30.новембар 2012. у 20 сати
сала Дома културе Неготин
улаз слободан

queen_real_tribute_plakat24.11. обележава се 21. годишњица смрти једног од највећих вокала сви25х времена, вокала легендарне рок групе QUEEN, Freddie Mercuryja. Том приликом, тачније, 30.новембра  вам доводимо феноменални QUEEN Real Tribute Band!

QUEEN Real Tribute је бенд из Београда  који се састоји од пет искусних музичара. Поред рада као Queen Real Tribute бенд, доказали су се и као музичари са многим ауторским радовима. Оно што краси овај бенд је чињеница да није сачињен од раштимованих аматера ни од обичних тезгароша, већ од истинских музичара, ентузијаста и заљубљеника у песме групе Queen. Као такви, на својим наступима зраче великом енергијом.

ТАЈНА ГРЕТЕ ГАРБО

Уторак, 13.новембар 2012. у 20 сати Сала Дома културе

plakatggТАЈНА ГРЕТЕ ГАРБО Редитељ: Ђурђа Тешић Сценограф: Зорана Петров Костимограф: Јелисавета Татић-Чутурило Преводилац и сарадник: Ивана Димић Композитор: Владимир Пејковић Видео: Креативни студио -Zepter- Дизајнер светла: Срђан Јовановић Лектор: Љиљана Мркић-Поповић

.

.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

10-30-2012-12-53-26-PMДом културе „Стеван Мокрањац” у Неготину, прославио је 17 година постојања. Углавном радно, уз дар публици, концерт Триа „Амикус“ из Београда и наступ тројице врсних гитариста млађе генерације, професора гитаре у Музичкој школи „Јосип Славенски“. Огњен Грчак, Милош Јањић и Слободан Миливојевић су на великој сцени неготинског Дома културе свирали музику Моцарта, Бизеа, Баха и Белинатија.

КОНЦЕРТ ТРИА „АМИКУС“

plakat-AmikusДом културе „Стеван Мокрањац“ обележиће у четвртак 25. октобра 2012. године Дан Установе. Тим поводом неготинској публици концертом у Дому културе представиће се трио Амикус из Београда. Концерт ће бити одржан у Дому културе у среду, 24.октобра 2012.г са почетком у 20 сати, улаз слободан.

АМИКУС трио
Након дугогодишњег дружења јавила се идеја за формирање триа „Амикус“, како би то дружње добило и креативну ноту. Чине га тројица врсних гитариста млађе генерације – Милош Јањић, Огњен Грчак и Слободан Миливојевић.

8. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ (KIDS FEST) У НЕГОТИНУ

8_Kids-FestОсми по реду KIDS FEST (Дечији филмски фестивал), у градовима Србије, у Неготину ће бити одржан у периоду од 22. до 28. октобра у биоскопу.
Дом културе је у свој програм сврстао и овај Фестивал, намењен најмлађем узрасту.
Филмови који ће бити приказани на Фестивалу пажљиво су одабрани и новије су продукције. Већина филмова је анимирана, а сви су синхронизовани тако да са лакоћом може да се прати њихов садржај.

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТРАНСИЛВАНИЈА“

Четвртак, 18.октобар 2012. у 20 сати
Сала Дома културе

Transilvanija_plakat„Трансилванија“ је позоришни комад о транзицији између светова, из света живих у свет мртвих и свет вампира. Главни протагонисти су чланови влашке породичне банде која пљачка на Дунавуу дослуху са органима власти, тежећи да свој биѕнис легализује и уведе у мирније токове.

Tekст и режија:
Драган Николић
.

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА НЕВЕНКЕ СТОЈСАВЉЕВИЋ

Четвртак,11.октобар 2012 у 20 сати
галерија Дома културе

RukopisНевенка Стојсављевић се појавила у преломном раздобљу наше уметности када је графичка дисциплина на домаћој сцени узимала маха и полако али сигурно постајала незаобилазни чинилац наше ликовне стварности једнако важан колико и остале уметничке гране.

ДВЕ ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

crvenkapaУ среду , 10.октобра  Док културе “Стеван Мокрањац”, организује позоришни програм за децу. На сцени у Дому културе биће игране две позоришне представе. За најмлађи узраст луткарска представа “Црвенкапа”, а за школски узраст на сцени ће бити постављена представа “Три прасета”.

ОДРЖАНА АУДИЦИЈА ЗА „ШЉИВИК“

 

Vionera PaunovicУ Дому културе «Стеван Мокрањац» у Неготину, 1. октобра, одржана је аудиција за емисију «Шљивик». Учествовало је близу 600 извођача, а селекциона комисија коју су чинили Светлана Азањац, уредник емисије и представник суорганизатора Слободан Глигоријевић, одабрали су по два најбоља учесника за сваку категорију.

У категорији вокалних солиста учествовало је 26 певача, а на даље такмичење пласирали су се: Наташа Николић, чланица КУД-а «Аранђел Матић» из Поповице и Вионера Пауновић из Неготина.
.

ЗАВРШЕНИ 47.“МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

3880_1 [800x600]Свечаним концертом, на коме су хор Обилић-Крсмановић и Хор и Симфонијски оркестар РТС-а, под управом Бојана Суђића, извели ‘Пасију Светога кнеза Лазара’, завршени су 47. Мокрањчеви дани.
У извођењу овог врхунског музичко сценског дела учествовали су и солисти Павле Аксентијевић, појац, Васа Стајкић, баритон, Тања Обреновић, мецосопран, Михајло Шљивић, бас и Дејан Чавић, драмски уметник.

КОНЦЕРТ КВАРТЕТА „МОКРАЊАЦ“

Последњег дана 47. Мокрањчевих дана на малој сцени биоскопа Крајина, извођењем дела Стевана Стојановића Мокрањца, Дејана Деспића, Слободана Атанацковића, Милана Стојадиновића Милића, Рајка Максимовића и Лео Вајнера, неготинској публици представио се гудачки квартет Мокрањац.

НАСТУП НОВОСАДСКОГ БИГ БЕНДА НА 47.“МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Новосадски Биг бенд са диригентом Федором Вртачником и солистима, представио се синоћ неготинској публици на 47. „Мокрањчевим данима“. Ансамбл се представио извођењем дела Стевана Мокрањца, Артура Сандовала, Момчила Бајагића, Корнелија Ковача, Џералда Маркса и других познатих композитора и аутора. Посебну пажну публике привукли су солисти, вокал Данка Адамов, Драган Козарчић, труба, Александар Бањац, клавир и Габор Бунфорд, сопран саксофон.

ПОЧАСНИЦА СТЕВАНУ МОКРАЊЦУ

3876_1 [800x600]Ансамбл контрабаса BASS CHORUS приредио је претпоследње вечери 47. Мокрањчевих дана, предиван концерт у пуној сали биоскопа Крајине. На програму су била дела Мокрањца, Дејана Деспића, Марка Тајчевића, али и песме из Македоније и Херувимска песма.
Зоран Марковић, Изток Храстник, Драган Лончина, Јанез Авшич, Бранимир Вулић који чине састав ансамбла контрабаса BASS CHORUS, први концерт су приредили у децембру 2006. године у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу.

РАДИО БЕОГРАД НА „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Fotografija0110У циљу да информише културну јавност о најзначајнијим музичким манифестацијама у земљи, Радио Београд је на фестивалу „Мокрањчеви дани“ присутан од самог почетка. Првих година деловање екипе ове медијске куће заснивало се на снимању концерата, који су, по завршетку Фестивала, емитовани у оквиру различитих програма.

КОНЦЕРТ РОМАНА СИМОВИЋА И ВАЛТЕРА ДЕЛАХАНТА

3872_1Виолиниста Роман Симовић и Велтер Делахант на клавиру, приредили су још једно дивно вече неготинској публици на 47. Мокрањчевим данима. Концерт је органиован у сарадњи са Југоконцертом, а на програму су била дела Сергеја Прокофјева, Клода Дебисија и Мориса Равела.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани