Архиве: април 2013

„СУСРЕТИ СЕЛА“ У ШТУБИКУ И ПОПОВИЦИ

4148_1 [800x600]Сусретима у Штубику и Поповици, завршен је такмичарски део манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у Општини Неготин.
Чланови КУД „Прераст“ дочекали су у петак у Штубику, чланове КУД „Врело“ из Шаркамена, док су у суботу у Поповици своје програме приказали чланови културно уметничких друштава „Аранђел Матић“ и „Младост“ из Чубре.

ОДРЖАНИ „СУСРЕТИ СЕЛА“ У ЈАСЕНИЦИ И КАРБУЛОВУ

4137_1Сусретима у Јасенини и Карбулову, протеклог викенда настављена је традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“.

КУД „Ратар“ дочекало је у петак у Јасеници чланове КУД „Чучук Стана“ из Сикола. У Дому културе у Јасеници виђена су два изузетно добра програма, која су подсетила на живот Хајдук Вељка Петровића.

ОДРЖАНА ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“ У БОРУ

Pobednici-Okruzne-smotreДанило Василић из Бора у млађем, Јана Чеклановић из Неготина у средњем и Марија А. Младеновић из Бора у старијем узрасту, победници су Окружне смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана 20. априла, 2013. године у Бору.
На Окружној смотри учествовали су рецитатори из Бора и Неготина, који су били најбољи на пртедходно одржаним Општинским такмичењима.

.

KINGS OF STRINGS“ 26.АПРИЛА У ЗАЈЕЧАРУ

dogadjaji_dom_kulture-kings_of_stringsГитарска супергрупа Kings Of Strings коју чини трио светски признатих мајстора гитаре, Томи Емануел, Влатко Стефановски и Штокело Розенберг, одржаће велики концерт 26. априла у „Хали спортова“ у Зајечару. Биће то пут на исток „краљева жица“. Захваљујући пројекту „Гитар Арт“ фестивала – Креативни Курс Гитаре , који је организован уз подршку и донацију Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду, источна Србија има прилику да присуствује концерту истакнутих светских гитариста.

ОДРЖАНА ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

4131_1Магдалена Траиловић, ученица ОШ „Вук Караџић“ у млађем, Марија Милошевић из исте школе у средњем и Ениса Шаботић, ученица Неготинске гимназије у старијем узрасту победнице су Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“, која је одржана у Дому културе у Неготину

СУСРЕТИ СЕЛА У ВИДРОВЦУ И КОБИШНИЦИ

Приказивањем програма културно-уметничких друштава из Видровца, Тамнича, Кобишнице и Буковча, настављена је протеклог викенда манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин.

4131_2 [800x600] 4131_1 [800x600].

.

.

.

.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ХЕ ЂЕРДАП 2 У ДОМУ КУЛТУРЕ

4128_1 [800x600]Пригодном свечаношћу у Дому културе у Неготин, данас је обележено 28 година од почетка производње електричне енергије ХЕ „Ђердап 2“. На свечаности су запосленима додељене и јубиларне награде за 10 и 30 година рада у овој фирми. У културно уметничком програму учествовали су Културно уметничко друштво „Стеван Мокрањац“, Етно група „Класје и хор Цркве Света Тројица .

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА

A-fisha-Opshtinska-smotra-2013-spoljna_1У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ 16. априла 2013. године, од 18 сати, у неготинском Дому културе, биће одржано Oпштинско такмичење рецитатора под називом „Песниче народа мог“ .На општинској смотри, поезију ће говорити укупно 55 рецитатора. 19 у млађем, 16 у средњем и 20 у старијем узрасту.Трочлани жири чиниће : мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Саша Јеленковић, песник из Зајечара и Милош Петковић, песник такође из Зајечара.

ДАН ХЕ „ЂЕРДАП 2“ – 12. АПРИЛ

HEDj-logoОбележавајући Дан своје фирме, ХЕ „Ђердап 2“ ће, као и ранијих година, 12. априла у 13 сати, у Дому културе „Стеван Мокрањац“ приредити скромну свечаност за своје запослене, на којој ће бити додељене и јубиларне награде за 10 и 30 година рада у овој фирми.

.

ИЗЛОЖБА „ЦРТЕЖИ“ ТАТЈАНЕ ЈАНКОВИЋ

Plakat-CRTEZIУ четвртак, 11.априла од 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба „Цртежи“ академског уметника Татјане Јанковић из Београда. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

СУСРЕТИ СЕЛА У ШАРКАМЕНУ И БУКОВЧУ

4118_1 [800x600]Културно уметничко друштво „Димитрије Беливакић“ из Буковча својим наступом затворило је први круг, док је КУД „Флоричика“ из Јабуковца, својим наступом исте вечери отворило други круг овогодишње манифестације изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у Општини Неготин.

„ЧОВЕК-ПУТНИК“ ПРЕДАВАЊЕ АКАДЕМИКА ВЛАДЕТЕ ЈЕРОТИЋА

4136_1Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотеке „Доситеј Новаковић“, позиваjу Вас на предавање „Човек – путник“, академика Владете Јеротића. Предавање је најављено за петак, 26. април 2013. године, од 18 часова у сали биоскопа „Крајина“.

ДОБРО ДОШЛИ

СУСРЕТИ СЕЛА У ТАМНИЧУ И МОКРАЊУ

4108_1 [800x600]Наступима културно уметничких друштава „Живојин Тодоровић“ из Тамнича, „Карбулово“ из Карбулова, „Мокрањац“ из Мокрања и „Воја Чурић“ из Кобишнице, протеклог викенда настављени су „Сусрети села“ уопштини Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани