Изабрана најбоља Пипи

16. мај 2010, 11 сати – Мала сцена Дома културе (зграда Биоскопа)

porodicni_matine_16.05.2010_2У оквиру Породичног матинеа у недељу 16.маја 2010. године на малој сцени Дома културе у згради Биоскопа, глумица Зорица Јовановић, првакиње позоришта „Бошко Буха“ из Београда, играла је представу „Пипи Дуга Чарапа“, рађену по мотивима приче Астрид Линдгрен.

Тако је ова вечито млада и ведра глумица, која је у свом позоришту одиграла преко четири хиљаде представа, поново ушла у лик енергичне и паметне девојчице која прави хаос где год да се појави и која у својој чупавој глави, има хиљаду и једну идеју о томе како да промени свет. „Пипи Дуга Чарапа“ постала је популарна широм планете, због свог духа, благе неуредности, малих несташлука и непознавања значења речи – досада.

porodicni_matine_16.05.2010_3Дом културе је у циљу квалитетнијег анимирања најмлађе неготинске публике, позвао заинтересоване девојчице у костиму Пипи Дуге Чарапе, да учествују у представи заједно са глумицом Зорицом Јовановић, а самим тим и у избору за најбољу „Пипи“, те је тако уз гитару и музичке сонгове које изводи као Пипи Дуга Чарапа, Зорица Јовановић, на предлог Дома културе „Стеван Мокрањац“, представу у Неготину, одушевљено играла у друштву својих костимираних сарадника. Три најбоље „Пипи“, Дом културе даривао је поклонима.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани