ДРУГА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА ЕДУКАТИВНОГ ЦЕНТРА „СУПЕР УМ-019“

web1

У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ изложени су радови полазника Школе цртања, сликања и вајања неготинског Едукативног центра „Супер Ум-019“. Радове потписује 13-торо полазника различитог узраста и сензибилитета. То су: Мина Страиновић, Сара Добросављевић, Сара Бирић, Искра Ристовић, Тамара Петковић, Сара Динчић, Немања Пантић, Неда Милосављевић, Мирјана Новаковић, Анђела Пантић, Катарина Милошевић, Маша Тодосијевић и Кристина Милошевић.

web-2

Изложбу је пред бројним љубитељима уметности отворио Милан Радосављевић, уредник ликовног програма Дома културе:
„Мислим да је добро да родитељи Ликовну школу доживе као једну лепу успутну станицу своје деце. Један период ће деца бити заинтересована за ликовне ствари, нечија деца су пре расположена за неке спортске активности, али у сваком случају ће то бити један леп период у њиховом детињству где су они провели неко квалитетно време стичући основна знања из области визуелне ликовне уметности, развијајући креативно мишљење, нормално и моторику. Ако се макар један или двоје од ових полазника у будућности издвоји као неко ко ће се професионално бавити уметношћу, онда је ово добра ствар за све нас.“

web-3

Полазнике Школе цртања, сликања и вајања у Едукативном центру „Супер Ум-019“ представила је ментор Анита Гавриловић. Она је овом приликом учесницима изложбе уручила захвалнице и између осталог истакла:
„Ова ликовна школа подстиче полазнике да кроз учење, размену искустава и стваралаштво изразе своју личност. Часови цртања, сликања и вајања доприносе развоју креативних идеја и отварају нове видике, где сваки појединац може креирати сасвим нову визију и искорачити из устаљених оквира стваралаштва“.

web-4

Међу полазницима Школе цртања, сликања и вајања је и Мирјана Новаковић Грујић, професорка виолине у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, која је овом приликом, са својим колегама Предрагом Грујићем на клавиру и Стефаном Николићем на хармоници, учествовала и у пратећем програму. Тако је за ову прилику „Абонос Дуо“ прешао у трио и музички обогатио дивно децембарско уметничко вече у Дому културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани