ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ “ЗВУЦИ МОКРАЊЧЕВИХ СЛЕДБЕНИКА”

29.12.2010, Неготин

Milosh-plakat [800x600]У среду 29.12.2010. године на самосталном солистичком концерту, у концертној сали Дома културе, представио се виолиниста Милош Маринковић, уз клавирску пратњу професора Петра Гавриљука.

Милош Маринковић, је музичко образовање започео у Неготину, учествовао је на многим такмичењима и добитник је многобројних награда и диплома. Прошле године дипломирао је на Музичкој академији, универзитета у Новом Саду у класи професора Евгеније Кравцеве. Тренутно је ангажован у оркестру војске Србије “Станислав Бинички” у Београду, и ово је његов први солистички концерт. Покровитељ концерта је Министарство културе РС.

Дом културе „Стеван Мокрањац“ је 2002. године окупио на првом заједничком Новогодишњем концерту, младе и талентоване Неготинце који су музичко образовање започели у овом граду, а усавршавање или рад у струци наставили у другим градовима наше земље или у иностранству.

Тако су поштоваоци музике у Мокрањчевом родном граду добили јединствену прилику да виде и упознају се, не само са талентом својих суграђана, већ и надградњом онога што су они, као стечено знање понели из града чија музичка традиција обавезује.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани