Архиве: јул 2023

САНАЦИЈА КРОВА НА ЗГРАДИ ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web2Министар Един Ђерлек, задужен за координацију равномерног регионалног развоја, у оквиру посете Општини Неготин, обишао је Дом културе „Стеван Мокрањац“ и лично се уверио у неопходност извођења радова на санацији дела крова над централним делом зграде.
За ову инвестицију, по Програму подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2023, на основу јавног позива објављеног 28. априла ове године и Решења о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање пројеката од значаја за регионални раст у регионалним областима и јединицама локалне самоуправе, издвојено је 2.477.389,00. Укупна вредност пројекта санације крова на згради Дома културе износи 3.716.084,00 динара, тако да ће преостала средства, као свој допринос, обезбедити Општина Неготин.

НЕГОТИНСКИ МАЛИШАНИ ОПЛЕМЕНИЛИ ДЕЧЈУ ПРЕДСТАВУ

web1Орило се синоћ на платоу Дома културе од приче, песме и игре на отвореној сцени али и раздраганих, дечје искрених и маштовитих коментара  којима су наши најмлађи и најслађи посетиоци учествовали и додатно оплеменили иначе сјајну представу „Тајна бакиног таванчета“ Театра Талија из Београда.

„Тајна бакиног таванчета“ је забавна и поучна прича о троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) који на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и „оживе“ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“

web-tajnabakinogtavancetaДраги родитељи позивамо вас да, заједно са својим малишанима, погледате и учествујете у интерактивној представи „ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“ Театра Талија коју за вас организује Дом културе „Стеван Мокрањац“, у четвртак 20. јула у 19.30 сати на платоу Дома.

„ТАЈНА БАКИНОГ ТАВАНЧЕТА“ је забавна и поучна прича о троје најбољих другара (Бора-фора, Даца-фаца, Нешко-смешко) који на бакином таванчету откривају чаробни сандук са бакиним стривеним стварима. У њему проналазе и чаробни штапић, којим успевају да покрену магију и „оживе“ старе предмете, слике и инструменте, као и познате дечје јунаке који су се затекли у чаробном сандуку.

Временом штапић измиче њиховој контроли, што ствара низ комичних ситуација. Осим бројних сонгова и изузетно духовитог текста, представа сјајно комуницира са децом и на питак начин им шаље бројне поруке о лепом понашању, дружењу, као и о важности хигијене и толеранције. Из старог сандуке тако излазе и „старе вредности“ које су већ помало заборављене.

Добро нам дошли!

ПОЛАЗНИЦИ „АЕРОФОНИЈЕ“ ОДУШЕВИЛИ НЕГОТИНЦЕ

web_Aerofonija1Као финале четвородневног мастер класа, односно радионице за лимене дувачке инструменте „Аерофонија“ одржане у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“, полазници, њих осморо, са поносом су, неготинској публици,  приказали своје новостечено умеће на завршном концерту у фоајеу Дома културе.  Одабраним репертоаром за трубу, али и својом техником,  лакоћом извођења и личним печатом, под будним оком ментора Младена Ђорђевића, професора  ФМУ у Београду,  али и младих неготинских афирмисаних инструменталиста на труби, Ане Марије Даниловић и Давида Сурдановића, уз клавирску сарадњу Миље Виденовић, одушевили су присутне љубитеље трубе.

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА „АЕРОФОНИЈЕ“

web1У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Удружења „Трубачи Србије“ у четвртак 6. јула, са почетком у 20 сати на платоу Дома културе биће приређен завршни концерт полазника Радионице за дувачке инструменте „Аерофонија“. Полазници Радионице наступиће уз клавирску сарадњу професорке Миље Виденовић.
Добро нам дошли!

НЕГОТИНСКО ЛЕТО 2023

web_NegLeto2023У петак 23. јуна 3. Мото скупом на Кујаску у организацији Мото клуба Лобање почиње Неготинско лето 2023. Манифестација која се одвија под покровитељством Општине Неготин, трајаће до 2. септембра. Позивамо вас да пратите и учествујете у догађајима које за вас припремају Туристичка организација Неготин, Народна библиотека Доситеј Новковић, Историјски архив Неготин, Музеј Крајине, Дом културе Стеван Мокрањац, Уметничка школа Стеван Мокрањац, мото клубови Лобање и Free Rider, месне заједнице Рогљево, Уровица и Прахово, Еликсир Фондација, удружења „Мустре“, „Европско удружење пријатеља Уровице“, „АртИст“, Кинолошко удружење Хајдук Вељко, „СУПА“, „Млади са Рајачких пимница“, „Рогљевачке пивнице“,ASK “G.A.G.A. Avala racing team“, Књижевни крајински клуб и Малa школa опере d’Iva.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани