КОНЦЕРТ НАЦИОНАЛНОГ АНСАМБЛА „КОЛО“

Национални ансамбл „Коло“, сценско музичким приказом „Сведочанства са Косова и Метохије“ представио се синоћ неготинској публици на затварању 46. фестивала „Мокрањчеви дани“.

Сценско музички приказ „Сведочанства са Косова и Метохије“ представља реализацију различитих писаних и усмених сведочења истраживача фолклорне грађе , као и даровитих појединаца из народа који су живели та сведочанства. Сва сведочанства су музичке и играчке парадигме појединих делова Косова и Метохије : Сиринића, Призрена, Средске горе и Биничке Мораве и представљају део непрегледног културног простора из кога све почиње и у коме се све завршава. Тако су синоћ на сцени Дома културе приказани музички фрагменти из Сириничке жупе, песме и игре из Призрена, Лазарички обичаји из Средачке жупе, Девојачка игра уз песму и сегменти из свадбеног обреда у Биничкој Морави.

Аутор програма је мр Сања Ранковић, музичке аранжмане урадио је  Здравко Ранисављевић, а играчке делове уобличили су  Дејан Трифуновић, Владан Животић  и Сања Ранковић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани