У НЕГОТИНУ У ТОКУ ПРИПРЕМЕ ЗА 52. „МОКРАЊЧЕВЕ ДАНЕ’

Да  Мокрањчеви дани нису само Фестивал већ централни културни догађај Неготина и део  културне традиције  којом се Неготинци поносе, показују  и темељне припреме за дочек учесника и гостију фестивала. 

Све припремне активности  у сусрет Фестивалу  договорене су на највишем нивоу, на састанку Организационог одбора Фестивала, којим је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин. Неготинске институције, установе и предузећа, укључене  у организацију преузеле су део обавеза и одговорности  да и овогодишње музичке свечаности у част неготинског великана  протекну у најбољем реду, а да наш се град , као домаћин покаже у пуном сјају.

Програм Фестивала, како је најављено, биће промовисан на Конференцији за новинаре у Медија центру у Београду. Том приликом јавности ће се обратити проф. др Соња Маринковић, селектор Фестивала , др Бранка Радовић, председник Програмске комисије, Владимир Величковић, председник општине Неготин и Рената Ђурђевић, в.д. директора Дома културе Стеван Мокрањац.

Подсећамо, 52. Мокрањчеви дани, биће отворени у суботу 23. септембра и трајаће до 29. септембра.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани