СВЕЧАНО ЗАТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА

web_Zatvaranje-festivala-(1)Овогодишњи  57. „Мокрањчеви дани“  у први план су ставили Мокрањчеву музику и хорско стваралаштво, али нису недостајали ни програми који су славили музику у најлепшем свом облику делима у којима су уживали и извођачи и публика.

.

.
.webZatvaranje-festivala-(2)Славећи Мокрањчево дело, нема сумње, издвојио се, истакла је на затварању фестивала, проф. др Соња Маринковић, селекторка, Хор Радио-телевизије Србије са маестром Бојаном Суђићем, интерпретацијом најкомплексније Мокрањчеве партитуре, композиција за дане Великог поста.
-У сваком од нас подигли сте храм, храм који ћемо носити у души, који ће бити место добра, вере, не само у нашег Мокрањца, оног највећег међу нама, коме смо посветили све ове дане и коме ћемо још много лета посвећивати оно најбоље што умемо. Зато што већег од Мокрањца, међу нама није било, па вероватно неће ни бити. Живели сви – поручила је др Соња Маринковић.

web_Zatvaranje-festivala-(3)Овогодишњи 57. Фестивал „Мокрањчеви дани“, званично је прогласио затвореним Владимир Величковић, председник општине Неготин.
-Током протеклих седам фестивалских дана, Неготин и Србија показали су своје поштовање према лику и делу знаменитог Неготинца, знаменитог Србина, славног композитора незаборавних српских дела. Фестивал уметничке музике, нашу почасницу Мокрањцу, реализовали смо уз подршку Министарства културе Републике Србије и пријатеља свечаности којих ће у будућности, имајући у виду значај одржавања, надам бити још више. Било је лепо бити у Неготину ових дана. Наш задатак је да се, у годинама које следе, потрудимо да исправимо оно што можда није било добро, а сјајне програме поновимо, као што је на пример био вечерашњи наступ наших пријатеља, Хора Радио телевизије Србије и маестра Бојана Суђића. Хвала Вам на вечерашњем величанственом музичком доживљају, хвала свим учесницима овогодишњих свечаности, Програмској комисији, организатору и вама драги суграђани – истакао је Величковић.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани