ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ВАРИЈАЦИЈЕ“

web_4У галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је изложба „Варијације“ академске уметнице Бојане Бојовић Милошевић. Публика је, уз прописане мере заштите, имала прилику да види колекцију од 20 дигиталних радова ове признате уметнице.

-Ова колекција је нешто сасвим различито у односу на све моје досадашње радове. Ја сам се углавном бавила фотографијом и „хватала тренутак“, док је ова „стерилна“ дигитална колекција, без људи, настала прошле године током пандемије – поручила је ауторка изложбе.

Изложбу је отворио мр Милан Радосављевић, уредник Ликовног програма Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Бојана Бојовић Милошевић  дипломирала 2001. године на Факултету примењених уметности у Београду на групи за Примењену графику, катедра за Фотографију у класи професора Бранимира Kарановића. Магистрирала 2010. године на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду на групи за Дигиталну уметност. Од октобра 2017. године предавач  је на Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду.

За своје колекције фотографија, Бојана Бојовић Милошевић награђивана је престижним међународним и домаћим признањима. Излагала је самостално у бројним галеријама широм Србије.  Члан је УЛУПУДС-а од 2008. године.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани