izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: мај 2014

ПОМОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛОША ЛАТИНОВИЋА

Среда, 4.јун 20 сати
галерија Дома културе

promocija-knjige-Milosa-latinovicaПромоција књиге
СТО ДАНА КИШЕ-Милоша Латиновића

Књигу представљају:
проф. Александар Јерков
Милош Латиновић

 

 

КОНЦЕРТ ГРУПЕ „ЏА ИЛИ БУ“

DZA-ILI-BU

Концерт групе „ЏА ИЛИ БУ“, најављен за 23.мај одлаже се до даљег.

ОДРЖАНА ЗАВРШНА СМОТРА 41. СУСРЕТА СЕЛА

Susreti_sela_12Ревијалним приказивањем најуспешнијих тачака овогодишње манифестације, на Градском тргу у Неготину, завршена 41. по реду традиционална смотра изворног стваралаштва Сусрети села у Општини Неготин.

Дом културе „Стеван Мокрањац“, организатор ове манифестације је уз покровитељство Општине Неготин, ове године, окупио 12 месних заједница и то: Шаркамен, Јасеницу, Мокрање Јабуковац, Кобишницу, Штубик, Чубру,  Тамнич, Сиколе, Карбулово, Буковче и Видровац, чија су културно уметничка друштва у протеклих месец и по дана представила игре, песме и обичаје Неготинске Крајине.

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2014

 Majske svecanosti 2014

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2014

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

12.мај 2014. у 18,30 сати
галерија Дома културе

izlozba-DeliJovanУ понедељак, 12.маја у 18,30 сати, у галерији Дома културе биће отворена изложба фотографија „60.ГОДИНА ПЛАНИНАРСКОГ ДРУШТВА -ДЕЛИ ЈОВАН-“

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ДРУГИ СУСРЕТ
7. мај 2014. у 20 сати

plakat-Drugi-susretДан домаћег филма одржаће се 07. маја у неготинском биоскопу са почетком у 20 сати, а филм који ће бити приказан је «Други сусрет» Жељка Мирковића.  Гост неготинске публике ће бити Золтан Дани – бивши припадник ВЈ, и актер овог догађаја. Филм траје 95 минута.

Филм «Други сусрет» говори о  догађају иза којег стоје два главна актера: пилот америчке војске и авиона Дале Зелко и ракеташ који је командовао јединицом која га је оборила – Золтан Дани. У двема зараћеним армијама, радећи свој посао, ниједан од њих двојице није ни знао да је амерички пилот југословенског порекла, а југословенски ракеташ мађарског. После 12 година од овог догађаја двојица јунака решила су да се виде и упознају, те Дале Зелко долази у Србију да упозна Золтана Данија и обиђе место на коме је његов авион пао пре 12 година. Филм прати поновни сусрет бившег америчког пилота и бившег југословенског ракеташа. 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани