izdvojeno

ПРОГРАМ 53. ФЕСТИВАЛА „МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ“

више »

izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: мај 2014

ПОМОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЛОША ЛАТИНОВИЋА

Среда, 4.јун 20 сати
галерија Дома културе

promocija-knjige-Milosa-latinovicaПромоција књиге
СТО ДАНА КИШЕ-Милоша Латиновића

Књигу представљају:
проф. Александар Јерков
Милош Латиновић

 

 

КОНЦЕРТ ГРУПЕ „ЏА ИЛИ БУ“

DZA-ILI-BU

Концерт групе „ЏА ИЛИ БУ“, најављен за 23.мај одлаже се до даљег.

ОДРЖАНА ЗАВРШНА СМОТРА 41. СУСРЕТА СЕЛА

Susreti_sela_12Ревијалним приказивањем најуспешнијих тачака овогодишње манифестације, на Градском тргу у Неготину, завршена 41. по реду традиционална смотра изворног стваралаштва Сусрети села у Општини Неготин.

Дом културе „Стеван Мокрањац“, организатор ове манифестације је уз покровитељство Општине Неготин, ове године, окупио 12 месних заједница и то: Шаркамен, Јасеницу, Мокрање Јабуковац, Кобишницу, Штубик, Чубру,  Тамнич, Сиколе, Карбулово, Буковче и Видровац, чија су културно уметничка друштва у протеклих месец и по дана представила игре, песме и обичаје Неготинске Крајине.

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2014

 Majske svecanosti 2014

МАЈСКЕ СВЕЧАНОСТИ 2014

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА

12.мај 2014. у 18,30 сати
галерија Дома културе

izlozba-DeliJovanУ понедељак, 12.маја у 18,30 сати, у галерији Дома културе биће отворена изложба фотографија „60.ГОДИНА ПЛАНИНАРСКОГ ДРУШТВА -ДЕЛИ ЈОВАН-“

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ДРУГИ СУСРЕТ
7. мај 2014. у 20 сати

plakat-Drugi-susretДан домаћег филма одржаће се 07. маја у неготинском биоскопу са почетком у 20 сати, а филм који ће бити приказан је «Други сусрет» Жељка Мирковића.  Гост неготинске публике ће бити Золтан Дани – бивши припадник ВЈ, и актер овог догађаја. Филм траје 95 минута.

Филм «Други сусрет» говори о  догађају иза којег стоје два главна актера: пилот америчке војске и авиона Дале Зелко и ракеташ који је командовао јединицом која га је оборила – Золтан Дани. У двема зараћеним армијама, радећи свој посао, ниједан од њих двојице није ни знао да је амерички пилот југословенског порекла, а југословенски ракеташ мађарског. После 12 година од овог догађаја двојица јунака решила су да се виде и упознају, те Дале Зелко долази у Србију да упозна Золтана Данија и обиђе место на коме је његов авион пао пре 12 година. Филм прати поновни сусрет бившег америчког пилота и бившег југословенског ракеташа. 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани