ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ НАЈАВИО НОВА УЛАГАЊА У ДОМ КУЛТУРЕ

web_1У сусрет првој пројекцији на новој дигитализованој опреми биоскопа Дома културе „Стеван Мокрањац“, Владимир Величковић, председник Општине Неготин, приликом обиласка највеће културне институције у Неготину, најавио је наставак инвестирања у опрему и реконструкцију зграде Дома културе.

 

 

web_2- Данас смо у Дому културе“Стеван Мокрањац“ у прилици да најавимо успешан крај реализације изузетно вредног и значајног пројекта дигитализације биоскопа. У овај пројекат, Општина Неготин, заједно са Филмским центром Србије уложила је 10 милиона динара и са задовољством најављујем да ће Неготинци  имати прилику  да уживају у потпуно новом аудио и визуелном доживљају филмова. Прва пројекција вечерас, биће бесплатна и овим путем позивам све љубитеље филмске уметности да се лично увере у квалитет који нова опрема обезбеђује. С обзиром да је Неготин  један од ретких градова ван Београда који има овакву биоскопску дворану,  ово је практично почетак нове ере неготинског биоскопа и ми очекујемо да ће нам се публика масовно вратити у биоскопе – поручио је Владимир Величковић након кратке презентације дигитализоване опреме.

Општина Неготин, додао је председник Величковић, наставиће са инвестирањем у опрему и реконструкцију објекта Дома културе.

-  У овој години биће настављена реконструкција светларника на чеоној страни Дома културе, започета прошле године, као и комплетна санација тоалета. Преостаје још реконструкција крова и столарије. То практично значи да радимо у континуитету, имајући у виду да је претходне године замењен под на главној сцени, а још раније набављен и нови полуконцертни клавир. На тај начин обезбеђујемо све квалитетније услове за захтевне културне програме јер Неготин, као град са дугом културном традицијом  има бројну публику и свакако то заслужује- нагласио је Владимир Величковић.

Вечерашња прва пројекција у дигитализованом биоскопу Дома културе, део је манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

web_3- Дом културе припрема још неколико програма у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“ која окупља велики број посетилаца. Већ у суботу 24. јула, у градском парку, приређујмо дечији музичко поетски кабаре алексиначког позоришта, након тога представићемо и наше младе музичаре Магдалену Антић, Давида Сурдановића, Ана Марију ДаниловиЋ, у пратњи професорке, наше сараднице Миље Виденовић.

Дом културе, такође пружа логистичку и техничку подршку бројним програмима удружења  и установа, који се реализују у оквиру неготинске манифестације. Општина Неготин улаже средства да се култура у години после короне врати у пуном капацитету, а оно што нас очекује након „Неготинског лета“ су свакако „Мокрањчеви дани“ – најавила је Јованка Стефановић-Станојевић, директорка Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани