САНАЦИЈА КРОВА НА ЗГРАДИ ДОМА КУЛТУРЕ „СТЕВАН МОКРАЊАЦ“

web2Министар Един Ђерлек, задужен за координацију равномерног регионалног развоја, у оквиру посете Општини Неготин, обишао је Дом културе „Стеван Мокрањац“ и лично се уверио у неопходност извођења радова на санацији дела крова над централним делом зграде.
За ову инвестицију, по Програму подстицања регионалног раста у Републици Србији у 2023, на основу јавног позива објављеног 28. априла ове године и Решења о распореду и коришћењу средстава за суфинансирање пројеката од значаја за регионални раст у регионалним областима и јединицама локалне самоуправе, издвојено је 2.477.389,00. Укупна вредност пројекта санације крова на згради Дома културе износи 3.716.084,00 динара, тако да ће преостала средства, као свој допринос, обезбедити Општина Неготин.
Извођењем радова на санацији хидроизолације равног крова изнад Велике сале и изнад економског улаза у објекат биће решен тренутно најбитнији проблем грађевинске природе који угрожава безбедност свих субјеката и корисника наших услуга и онемогућава несметано функционисање установе.
Дом културе „Стеван Мокрањац“ је поливалентни центар који организује све врсте културних дешавања у области аматеризма до професионалних. Током 2022. године, програме у Дому културе пратило је близу 23000 посетилаца, а организовано је око 150 програма. Извођењем предметних радова створили би се много бољи услови за посетиоце, запослене и извођаче програма, с обзиром да су због прокишњавања уочена прва физичка оштећења плафона и десног бочног зида.
Санација крова на згради Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, због свега наведеног, представља остваривање јавног интереса у области културе.

Решењем министра Едина Ђерлека, средства је, по Програму подстицања регионалног раста у Републици у 2023, поред Општине Неготин. добило још 30 у Србији.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани