Архиве: март 2014

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ И МОКРАЊУ

Cubra-Jasenica_3У оквиру 41. Сусрета села, манифестације изворног народног стваралаштва, протеклог викенда своје програме у Чубри приказали су чланови домаћег ансамбла и чланови КУД-а „Ратар“ из Јасенице, док су се у Мокрању представили чланови културно-уметничких друштава „Карбулово“ из Карбулова и „Мокрањац“ из Мокрања.

EYOT – ЏЕЗ КОНЦЕРТ

10.април 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Eyot_jazzЕYОТ је бенд из Ниша, настао 2008. године, у саставу: Дејан Илијић – клавир; Слађан Миленовић – гитара; Милош  Војводић – бубњеви; Марко Стојиљковић – бас.

Током пет година постојања, нишки квартет ЕУОТ, који предводи пијаниста и композитор Дејан Илијић, остварио је снове неколико генерација њихових предходника на српској џез сцени. Оба албума објавили су за иностране издаваче (САД и Немачка), имали су видео дана на водећем светском џез порталу allaboutjazz.com, победници су такмичења Midem Off  у Кану, а наступали су већ у Уједињеним Арапским Емиратима, Немачкој, Бугарској, Грчкој, Русији, Француској, Италији, Швајцарској, Румунији, Словачкој, Македонији, Кини, Хонг Конгу, Јужној Кореји и Енглеској. Њихова музика спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

ПОЧЕЛИ 41.СУСРЕТИ СЕЛА

Susreti_sela_Jabukovac_1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, отворена је протеклог викенда, наступима културно уметничких друштава „Врело“ из Шаркамена и „Флоричика“ из Јабуковца. Манифестацију је ове године отворио директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, мр Милан Радосављевић.

МЈУЗИКЛ „БГ БЛУЗ“

26.март 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Мјузикл „БГ Блуз“, чија је премијера одржана 24,фебруара 2014. у позоришту на Теразијама, биће представљен неготинској публици у среду 26,марта у 20 сати у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Текст је написала сјајна Мирјана Бобић Мојсиловић, режирао је и Bg-Bluesглавну улогу игра изврсни Бане Видаковић.

Мјузикл „БГ Блуз“ је комад за ГЛУМЦА, ПЕВАЧИЦУ И ОРКЕСТАР…. То је комад о носталгији, не довршеним љубавима, и о музици која остаје заувек…. То је ОМАЖ генерацији која је тих (осамдесетих) година прошлог века – кретала у живот, завршавала факултете, почињала своје каријере и – доживљавала прве ВЕЛИКЕ љубави… како каже једна од јунакиња овог комада „СВИ СЕ СЛАЖУ ДА СУ ТЕ… ОСАМДЕСЕТЕ – АКО НЕ НАЈЛЕПШЕ – ОНДА СИГУРНО ПОСЛЕДЊЕ БЕЗБРИЖНЕ ГОДИНЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА„.

ПОЧИЊУ 41. „СУСРЕТИ СЕЛА“

SSela_2014 1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва, Сусрети села Општине Неготин почиње у суботу 22. марта у Јабуковцу, где ће прошлогодишњи победник угостити културно уметничко друштво из Шаркамена.

ИЗЛОЖБА „ХИПОКРИЗИЈА“, ЈЕЛЕНЕ ЦВЕТКОВИЋ

20.март 2014 у 20 сати
галерија Дома културе

izlozba HIPOKRIZIJAУ четвртак, 20.марта у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба слика  „ХИПОКРИЗИЈА″, Јелене Цветковић.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

ЖЕНЕ – ЛЕПОТА И СНАГА

19.март 2014. у 20 сати
мала сцена – биоскоп

Zene  lepota-i-snaga-Промоција збирке песама
„Вртлози“, Весне Станковић
-Изложба
Душанка Ботуњац
мр Драгана Јаћимовић
Сања Радосављевић
Исидора Живковић
-Етно група „МАРИНИКЕ“
под вођством Данијеле Марковић

„ОБИЧНО ВЕЧЕ“ ЛАНЕ ГУТОВИЋ

lane_gutovic_obicno-veceПозоришна представа „Обично вече“ Милана Ланета Гутовића одржаће се у четвртак, 13.марта у сали Дома културе од 20 сати.

Милан Лане Гутовић као врхунски комичар и један од пионира стенд-ап комедије и кабареа у нашој земљи пружиће неготинској публици  незаборавно вече. Уз карактеристичну глуму овог изузетног уметника, приче о занимљивим локалитетима са специфичним именима и о његовом неславном покушају да буде нудист.

ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СТОП НАСИЉУ“

7. март 2014. у 10  и 12 сати
сала Дома културе

Stop-nasiljuПозоришна представа за децу СТОП НАСИЉУ  спада у такозвано ангажовано позориште. Веома едукативна и забавна. Намера нам је била да порукама које преносе јунаци из представе, допринесемо бар мали удео у спречавању насиља, а децу подстакнемо да буду боља и хуманија. Писана је у стиху и сигурни смо да употпуности одговара перцепцији деце од три, па све до дванаест година.  Створена је као продукт низ стручних опсервација педагога, учитеља и васпитача.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани