izdvojeno

ЛИКОВНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ 53. „МОКРАЊЧЕВИХ ДАНА“

„Осу се небо звездама“ Ликовно решење за визуелни идентитет 53. Мокрањчевих дана,  младог аутора Андреје Милошевића, са Мокрањчевим ликом представљеним кроз сазвежђе звезда, као и слоган Фестивала „Осу се небо звездама“, по више »

Архиве: март 2014

СУСРЕТИ СЕЛА У ЧУБРИ И МОКРАЊУ

Cubra-Jasenica_3У оквиру 41. Сусрета села, манифестације изворног народног стваралаштва, протеклог викенда своје програме у Чубри приказали су чланови домаћег ансамбла и чланови КУД-а „Ратар“ из Јасенице, док су се у Мокрању представили чланови културно-уметничких друштава „Карбулово“ из Карбулова и „Мокрањац“ из Мокрања.

EYOT – ЏЕЗ КОНЦЕРТ

10.април 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Eyot_jazzЕYОТ је бенд из Ниша, настао 2008. године, у саставу: Дејан Илијић – клавир; Слађан Миленовић – гитара; Милош  Војводић – бубњеви; Марко Стојиљковић – бас.

Током пет година постојања, нишки квартет ЕУОТ, који предводи пијаниста и композитор Дејан Илијић, остварио је снове неколико генерација њихових предходника на српској џез сцени. Оба албума објавили су за иностране издаваче (САД и Немачка), имали су видео дана на водећем светском џез порталу allaboutjazz.com, победници су такмичења Midem Off  у Кану, а наступали су већ у Уједињеним Арапским Емиратима, Немачкој, Бугарској, Грчкој, Русији, Француској, Италији, Швајцарској, Румунији, Словачкој, Македонији, Кини, Хонг Конгу, Јужној Кореји и Енглеској. Њихова музика спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

ПОЧЕЛИ 41.СУСРЕТИ СЕЛА

Susreti_sela_Jabukovac_1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“, отворена је протеклог викенда, наступима културно уметничких друштава „Врело“ из Шаркамена и „Флоричика“ из Јабуковца. Манифестацију је ове године отворио директор Дома културе „Стеван Мокрањац“, мр Милан Радосављевић.

МЈУЗИКЛ „БГ БЛУЗ“

26.март 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Мјузикл „БГ Блуз“, чија је премијера одржана 24,фебруара 2014. у позоришту на Теразијама, биће представљен неготинској публици у среду 26,марта у 20 сати у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Текст је написала сјајна Мирјана Бобић Мојсиловић, режирао је и Bg-Bluesглавну улогу игра изврсни Бане Видаковић.

Мјузикл „БГ Блуз“ је комад за ГЛУМЦА, ПЕВАЧИЦУ И ОРКЕСТАР…. То је комад о носталгији, не довршеним љубавима, и о музици која остаје заувек…. То је ОМАЖ генерацији која је тих (осамдесетих) година прошлог века – кретала у живот, завршавала факултете, почињала своје каријере и – доживљавала прве ВЕЛИКЕ љубави… како каже једна од јунакиња овог комада „СВИ СЕ СЛАЖУ ДА СУ ТЕ… ОСАМДЕСЕТЕ – АКО НЕ НАЈЛЕПШЕ – ОНДА СИГУРНО ПОСЛЕДЊЕ БЕЗБРИЖНЕ ГОДИНЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА„.

ПОЧИЊУ 41. „СУСРЕТИ СЕЛА“

SSela_2014 1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва, Сусрети села Општине Неготин почиње у суботу 22. марта у Јабуковцу, где ће прошлогодишњи победник угостити културно уметничко друштво из Шаркамена.

ИЗЛОЖБА „ХИПОКРИЗИЈА“, ЈЕЛЕНЕ ЦВЕТКОВИЋ

20.март 2014 у 20 сати
галерија Дома културе

izlozba HIPOKRIZIJAУ четвртак, 20.марта у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба слика  „ХИПОКРИЗИЈА″, Јелене Цветковић.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

ЖЕНЕ – ЛЕПОТА И СНАГА

19.март 2014. у 20 сати
мала сцена – биоскоп

Zene  lepota-i-snaga-Промоција збирке песама
„Вртлози“, Весне Станковић
-Изложба
Душанка Ботуњац
мр Драгана Јаћимовић
Сања Радосављевић
Исидора Живковић
-Етно група „МАРИНИКЕ“
под вођством Данијеле Марковић

„ОБИЧНО ВЕЧЕ“ ЛАНЕ ГУТОВИЋ

lane_gutovic_obicno-veceПозоришна представа „Обично вече“ Милана Ланета Гутовића одржаће се у четвртак, 13.марта у сали Дома културе од 20 сати.

Милан Лане Гутовић као врхунски комичар и један од пионира стенд-ап комедије и кабареа у нашој земљи пружиће неготинској публици  незаборавно вече. Уз карактеристичну глуму овог изузетног уметника, приче о занимљивим локалитетима са специфичним именима и о његовом неславном покушају да буде нудист.

ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СТОП НАСИЉУ“

7. март 2014. у 10  и 12 сати
сала Дома културе

Stop-nasiljuПозоришна представа за децу СТОП НАСИЉУ  спада у такозвано ангажовано позориште. Веома едукативна и забавна. Намера нам је била да порукама које преносе јунаци из представе, допринесемо бар мали удео у спречавању насиља, а децу подстакнемо да буду боља и хуманија. Писана је у стиху и сигурни смо да употпуности одговара перцепцији деце од три, па све до дванаест година.  Створена је као продукт низ стручних опсервација педагога, учитеља и васпитача.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани