ОДРЖАНА ОКРУЖНА СМОТРА РЕЦИТАТОРА У НЕГОТИНУ

naslovna_okruzna--smotra-2017_
Данас је у Дому културе „Стеван Мокрањац“,  у Неготину,  одржана Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог“.

okruzna-republicka-smotra-2017_
На републичку смотру рецитатора, која ће бити одржана средином маја, у Ваљеву,  пласирали су се:  Марија Антић  из Бора у млађем, Милица Ћосић из Неготина у средњем и Јана Чеклановић, такође из Неготина у старијем узрасту.

Окружну смотра рецитатора „Песниче народа мог“, организовао је Дом културе „Стеван Мокрањац“ у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“. Покровитељ ове традиционалне манифесатције је Општина Неготин.

okruzna-smotra-2017_-hor
На самом почетку смотре добродошлицу такмичарима пожелео је Хор ОМШ Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ , извођењем композиције Вере Миланковић – Српска ћирилица, уз клавирску сарадњу Кристине Ђукић. Хором је дириговала Александра Ђукић.

На Окружној смотри рецитатора, општину Неготин представљало је укупно 11 рецитатора и исто толико учесника из Бора.

У млађем узрасту, прво место освојила је  Марија Антић из Бора. Друго место припало је Павлу Трифуновићу , такође из Бора, а треће место  је заузела Катарина Голубовић, из Неготина.

У категорији средњег узраста,  титулу победника понела је Милица Ћосић, друго место освојила Орељ Ема, док је треће место заузела Миа Станковић, такмичарке из Неготина. Похвала је додељена Данилу Василићу из Бора.

У старијем узрасту, прво место освојила је Јана Чеклановић из Неготина. Друго место припало је  Манасив Алекси из Бора, трећу позицију заузела је   Арнела Милкунић из Бора, четврто место Наташа Ерић из Неготина, а пето Марија Милошевић, такође из Неготина. Похвала је припала неготинки Марији Шамић.

okruzna-smotra-2017_ucesnici

Окружну смотру рецитатора, пратио је жири у следећем саставу: мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара и Ненад Радосављевић, такође професор српског језика и књижевности из Бољевца.

okruzna-smotra-2017_ziri

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани