ПОЧЕЛА ЗАМЕНА ПОДА СЦЕНЕ „ДОМА КУЛТУРЕ”

web_zamena_poda3Уклањањем дотрајалог дрвеног пода сцене Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, у петак 14. августа, званично је почела реализација пројекта „Да нас прати добар глас“. За реконструкцију пода али и за пројекат акустике, Министарство културе и информисања РС је, у оквиру конкурса „Градови у фокусу“, општини Неготин определило пет милиона динара. Ове седмице  почеће постављање новог пода, савремених карактеристика, који ће омогућити најсложеније извођачке домете на реконструисаној сцени. Извођач радова је ГМЛ Инжењеринг Крагујевац, коме је на тендеру, као најповољнијем понуђачу, поверен овај посао.

Средствима Министарства културе и информисања опредељеним на конкурсу „Градови у фокусу“, у оквиру пројекта „Да нас прати добар глас“, биће израђена и акустична шкољка сцене Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Тим делом пројекта предвиђено је постављање хоризонталног и вертикалног панела и пратеће опреме. На тај начин биће омогућено да се на сцени Дома културе изводе и најсложенији програми, пре свих, професионалних ансамбала и извођача.

Реализацијом пројекта „Да нас прати добар глас“ и унапређењем техничких карактеристика сцене Дома културе у Неготину, биће обезбеђено подизање квалитета садржаја који се презентују у складу са плановима Дома културе ,,Стеван Мокрањац“ и приоритетима општине Неготин у области културе. Сигурно је да ће по окончању послова из пројекта „Да нас прати добар глас“ бити створени и повољнији услови за даљи развој културе и уметности у општини Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани