“НОЋ БОГОВА” ПРЕД НЕГОТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

NocBogova_1Представа „Ноћ богова“ најизвођенијег хрватског позоришног писца Мире Гаврана, у којој играју Дејан Луткић, Војин Ћетковић и Небојша Илић , попунила је салу Дома културе “Стеван Мокрањац” до последњег места и изазвала овације неготинске позоришне публике.
Радња представе се дешава једне вечери на десетогодишњицу пријатељства када се краљ Луј XИВ (Ћетковић), дворска луда (Луткић) и писац Молијер (Илић) заједно опијају евоцирајући успомене на прохујала времена. Усред весеља, краљ открива да је сазнао да њих двојица играју фарсу о њему у којој га исмејавају, па присиљава своје пријатеље да ту фарсу одиграју само за њега.
“Ноћ богова” је динамичан трагикомични комад о љубави, пријатељству и владању, пун неочекиваних обрта који изазивају смех, али и горчину. Kомад ставља своје јунаке на муке и разапиње их између жеље да ураде оно што осећају да је праведно и онога што се од њих очекује.

Представа “Ноћ богова” коју је на сцену поставио редитељ Марко Манојловић оправдала је очекивање неготинске публике која је бурним аплаузом испратила сјајну глумачку екипу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани