УЧЕСНИЦИ „НАТПЕВАВАЊА“ НА ПРОГРАМУ КЛАСИКА У 11

На градском тргу у Неготину, у првом овогодишњем програму Класика у 11, пред бројним публиком наступили су хорови, учесници синоћног „Натпевавања“. У ревијалном наступу, први су на подијум изашли победници Натпевавања хорова 57.“Мокрањчевих дана“, Полифони хор „Анкара“ из Анкаре са диригентом Нилгун Тузгаја Аркан. Хор „Анкара“ извео део репертоара са синоћног надметања, између осталог и Мокрањчеву композицију „Како си лепа“, оригинално писану на турском језику.

У наставку програма наступио је Хор „Свети Симеон Богопримац“ из Смедеревске Паланке са диригентом Милошем Урошевићем, затим Алексиначки мешовити хор “Шуматовац“ из Алексинца са под вођством Димитрија Голубовића, па Мешовити певачки хор Ина из Загреба са диригентом Бојаном Погрмиловићем. Они су извели поједине композиције којима су се надметали за титулу победника Натпевавања, али и популарне ето и евергин арије.

Неготински Хор Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ са диригентом Данилом Перковићем најпре је извео Мокрањчеву композицију „Тебе Бога хвалим“, а затим, заједно са београдским хором „Ars Vocalis“ и диригентом Мирославом Арбановским и народну песму „Калеш бре Анђо“.

Бројна публика је са одушељењем испратила наступе учесника „Натпевавања хорова“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани