Архиве: 2013

СРЕЋНИ ВАМ НОВОГОДИШЊИ И БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

Chestitka Dom 2014Срећну и успешну

Нову 2014.годину

жели Вам

Дом културе „Стеван Мокрањац” Неготин

.

.

НЕГОТИНСКИ БИОСКОП ДОБИО ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ДИГИТАЛНУ ОПРЕМУ

dom kulture bioskopФилмски центар Србије, по конкурсу за финансирање кинематографије за 2013. годину, одобрио је Дому културе “Стеван Мокрањац” средства у износу од 3 милиона динара за модернизацију биоскопске сале и аудио-долби дигиталну опрему за пројекције филмова у биоскопу “Крајина”.

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ЕТНО ГРУПЕ „БАЛКАНСКИ ИСТОЧНИЦИ“

plakat MileЕтно музичка група професора трубе, маестра Милета Пауновића, „Балкански источници“ представиће се неготинској публици на новогодишњем концерту у Дому културе у петак 27. децембра 2013. са почетком у 19 сати.

 

 

.

ЗАВРШЕН СОНГ-2013

song_2013 plakatФиналним сусретима у млађем и старијем узрасту завршени су овогодишњи Сусрети омладине Неготина СОНГ 2013. У млађем узрасту прво место припало је ОШ „Бранко Радичевић“, а у старијем Техничкој школи.

У млађем узрасту за титулу најбољег надметале су се у финалу екипе Основних школа „Вук Караџић“ и „БранкоРадичевић“.

.

„НИТОГЕН“ ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ МИЉАНА РИСТИЋА

Среда, 4.децембар у 19 сати
галерија Дома културе

Nitogen_plakatПромоција књиге
НИТОГЕН-Миљан Ристић
Необичне приче о обичном животу

Књигу представљају:
Горан Вучковић
Саша Скалушевић
Радојка Плавшић
Тамара Луцић Динић
Миљан Ристић

ИЗЛОЖБА „БЛОК“ ДАНИЈЕЛЕ ЛИЛИЋ

Четвртак, 5.децембар у 19 сати
галерија Дома културе

izlozba_Danijela-LilicУ четвртак, 5.децембра у 19 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба слика, цртежа и колажа „БЛОК″, академског сликара Данијеле Лилић.

Улаз је слободан.
ДОБРО ДОШЛИ

.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

УНИВЕРЗИТЕТ ЗА МОНСТРУМЕ
Monsters University (2013)
5.6. и 7.децембар у 18 сати

Monsters_University_1Жанр: анимирани, авантура, комедија
Трајање: 110 мин.
Премиса: Потпуно нова генерација монструма!
Главне улоге: Били Кристал (Billy Crystal), Џон Гудман (John Goodman), Стив Бушеми (Steve Buscemi), Хелен Мирен (Helen Mirren), Алфред Молина (Alfred Molina)
Сценарио: Роберт Берд (Robert L. Baird), Данијел Герсон (Daniel Gerson), Ден Скенлон (Dan Scanlon)
РежијаДен Скенлон (Dan Scanlon)

Још откад је био мали монструм, Мајк Вазовски (глас му даје Били Кристал) сањао је о томе да постане страшитељ, и врло добро зна да најбољи страшитељи долазе с Универзитета за монструме.

.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

ВОЈНА АКАДЕМИЈА 2
8.(недеља) и 9. (понедељак) децембар у 16; 18,15  и 20,30 сати

vojna-akademija-2Жанр: комедија, драма, романса
Трајање: 120 мин.
Главне улоге: Радован Вујовић, Бојан Перић, Иван Михаиловић, Бранко Јанковић, Јелисавета Орашанин, Тијана Печенчић, Драгана Дабовић, Никола Ракочевић, Тамара Драгичевић, Невена Ристић
Сценарио: Бобан Јевтић, Гордан Михић
Режија : Дејан Зечевић

„ЖУРКА, ЖУРКА“ ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

Уторак, 10.децембар у 20 сати
Позоришна сала Дома културе

zurka zurka_1Представа „Журка, Журка“ Зајечарског позоришта је урнебесна комедија. Реч је о комедији ситуације, могло би се рећи и о комедији карактера, о низу заплета бојених лажима, преваром и обманама. Све почиње када Виктор позове своју љубавницу Виолет да дође у његов стан јер његова жена, Марта, треба да оде на пут. Како би све било на нивоу, позива и куварицу Викторију да спреми свечану вечеру. Међутим, супруга не одлази на пут, и Виктор позива свог пријатеља Филипа да одглуми Виолетиног љубавника. Заплет настаје када Филип представи куварицу Викорију као своју љубавницу пре него је Виолет уопште и дошла.

ПОЗНАТИ ФИНАЛИСТИ „СОНГ-а 2013″

song_2013 plakatСиноћ су у биоскопу одржани последњи 7. класификациони сусрети СОНГ-а 2013.  Учествовале су све четри средње школе и три основне школе из Неготина. Екипе је оцењивао стручни жири у саставу Рада Анђелковић, Марко Костић и Душанка Ботуњац.

АДАМ ПУСЛОЈИЋ ПРОМОЦИЈА КЊИГА ИЗАБРАНИХ ПЕСАМА

Петак, 22.новембар у 12 сати
мала сцена – биоскоп Крајина

Adam_PuslojicДом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин и уметничко удружење „Крајински круг“ позивају Вас у петак, 22.новембра 2013.године (тачно у подне) на промоцију књига:

ИЗАБРАНИХ ПЕСАМА АДАМА ПУСЛОЈИЋА

и на изложбу слика и цртежа

MOМЧИЛА ГОЛУБОВИЋА КАНИЈА
„ПОРТРЕТИ ПЕСНИКА НИКИТЕ СТАНЕСКУА“

ЧАЈ ОД ЈАСМИНА

Уторак, 19.новембар у 20 сати
сала Дома културе
улаз: 300 динара

plakat - caj od  jasminaТекст – Весна Станковић
Драматизација – Жељко Јовановић
Приредио – Бода Нинковић
Костими – Ивана Гутеша
Музика – Љуба Нинковић
Кореограф – Желјко Гроздановић
Улоге:
Бода Нинковић,  Весна Станковић,  Милена Васић.

СОНГ 2013

song_2013 plakat“СОНГ-2013” – Сусрети омладине Неготина, почеће у уторак 12. новембра у 19 сати, на Малој сцени Дома културе у згради Биоскопа Крајина.  Као и ранијих година, одвојено ће се такмичити основне од средњих школа, у класификационим сусретима учествоваће само по једна екипа сваке такмичарске вечери, максималан број учесника је ограничен на 25, а у финалним сусретима који ће се одржати у Дому културе у децембру месецу, снаге ће одмерити по две најбоље пласиране екипе из оба узраста и то 11. и 12.децембра. Екипе ће ове године оцењивати стручни жири у саставу: Душанка Ботуњац, Рада Анђелковић и Марко Костић.

ИЗЛОЖБА ГРАФИКА „МАСКЕ“

plakat_MASKEУ четвртак, 31.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана  изложба графика на свили „МАСКЕ″, академског сликара Нивес Павловић Вуковић.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

РЕВИЈА ЈАПАНСКИХ ФИЛМОВА

RashomonУ оквиру манифестације „Дани јапанске културе у Неготину“, у биоскопу Крајина одржаће се ревија јапанских филмова, од  21.октобра до  23.октобра са почетком у 20 сати.   Биће приказана три филма једног од најзначајнијих светких редитеља Акире Куросаве.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

9. ДЕЧИЈИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ /KIDS FEST/ У НЕГОТИНУ

plakat-9 KIDS-FEST9. KIDS FEST (Дечији филмски фестивал), у градовима Србије, у Неготину ће бити одржан у периоду од 21. до 26. октобра у биоскопу.

Филмови који ће бити приказани на Фестивалу пажљиво су одабрани и новије су продукције.  Сви филмови су синхронизовани (осим једног) тако да са лакоћом може да се прати њихов садржај. Одбрани филмови су изузетно бајковити и пријемчљиви за  узраст од првог до четвртог разреда, стога вам најсрдачније препоручујемо да направите свој ДОБАР избор и дружите се са нама од 21. до 26. октобра.

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА

lik_izlozbaУ четвртак, 17.октобра у 20 сати у галерији Дома културе биће одржана изложба радова са Међународне ликовне колоније ПОГАНОВСКИ МАНАСТИР 2012.  Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

.

.

.

КОНЦЕРТ ВЛАДЕ МАРИЧИЋА И ТАЊЕ ЈОВИЋЕВИЋ

Plakat-VMTJДом културе Стеван Мокрањац обележиће 25.октобра 2013.године Дан Установе. Тим поводом биће организован џез концерт Владе Маричића и Тање Јовићевић са џез квартетом.  Концерт ће се одржати 29 октобра (уторaк) са почетком у 20 сати, улаз: 200 динара.

 ДОБРО ДОШЛИ

.

(РE) KРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

Недеља, 06.октобар у 14 сати
Галерија Дома културе, улаз слободан

Gitarart_plakatУ недељу 6.октобра у 14 сати, биће одржана промоција (ре)креативног курса гитаре у унутрашњој галерији Дома културе.

ДОБРО ДОШЛИ

.

.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА И ПРОМОЦИЈА ИП „ТАРДИС“

filozofija-vinaУ суботу, 05.октобра у 17 сати , у галерији Дома културе Стеван Мокрањац биће одржана презентација и промоција здравствених и козметичких препарата сибирске фармацеутске куће АРТ-ЛАЈФ, у организацији ИП Тардис.  Такође у 19 сати биће одржана промоција издавачке делатности Тардиса. Улаз је слободан.

ДОБРО ДОШЛИ

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани