Општинско такмичење рецитатора „Песниче народа мог“

23. април 2010, 18 сати – Дом културе Неготин

У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“ 23. априла 2010. године у неготинском Дому културе одржано је традиционално општинско такмичење рецитатора. Пред стручним жиријем, поезију је говорило укупно 38 рецитатора, 13 у млађем, 12 у средњем и 13 у старијем узрасту.

Жири у саставу: Верица Ракоњац Павловић, виши саветник у Министарству просвете Републике Србије, Аца Видић, књижевник, главни уредник издавачке куће „Интелекта“ из Ваљева и Милица Матејевић, новинар и библиотекар, одабрали су за наступ на Окружној смотри по троје рецитатора у млађем и средњем и петоро у старијем узрасту и за похвалу одабрали по једног рецитатора у свакој категорији.

У категорији млађег узраста најбоља је била Марија Милошевић, другопласирана Миљана Богић и трећа Марија Шамић, док је похваљен Марко Стојановић.
Марија Стојановић била је најбоља у средњем узрасту, другопласирана је Јана Чеклановић, трећи Алекса Грујић, док је жири похвалио Марину Гагић.
У старијем узрасту прву награду понела је Милица Зовкић, другу Никола Петраћковић, трећу Марија Гајовић, четврту Филип Бабић, пету Душан Ракоњац, док је похвала припала Дајани Рашковић.
Све рецитаторе учеснике општинске смотре, организатори су даривали пригодним књигама и часописима из области културе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани