КОНЦЕРТ ПЛЕСНЕ ТРУПЕ „UNA SAGA SERBICA“

50-Mdani-UnaSagaSerbicaНакон Viva Voxa, Београдске филхармоније и Грка Зорбе, неготинска публика је на 50. Мокрањчевим данима била у прилици да ужива и у наступу плесне групе “Una Saga Serbica” и Играма и  звуцима Балкана.

Сценски спектакл трупе ”Una Saga Serbica”, кроз игру, музику, костиме, сценографију, представља један временски вакуум из кога се рађа нова традиција.

Ансамбл поштује ограничени карактер изворног фолклора и надограђује га новом формацијом. Оживљавају причу на сцени користећи технологију 3Д мапирања којом, на врло јединствен начин, повезују игру и визуелни доживљај. Добро познати етно ритмови добијају освежавајући низ нових нота који ће изненадити врсне познаваоце музике са ових простора и одушевити оне који је први пут слушају.

50-Mdani-UnaSagaSerbica-2Уједињени стилови, визуелни ефекти, јединствени кораци модерне кореографије стапају се у фузију савремене лепоте Балкана стварајући нови вид уметничке комуникације.
Са жељом да инспирише будуће генерације да наставе да негују фолклорну културу, овим спектаклом ”Una Saga Serbica” тежи да оживи и приближи наше играчко наслеђе публици.
Плесну трупу ”Una Saga Serbica” чине млади професионални играчи који одражавају и негују ритмичку уметност и који (као и многи уметници) проналазе несицрпан извор инспирације у лепоти Балкана, његовој историји, наслеђу, култури, а надасве његовим играма. Повезујући кораке, речи, ноте, боје и људе, дошли су на идеју стварања новог угла гледања на културу становника ових простора и тиме приказују, на јединствен начин, сву лепоту времена које је за нама.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани