EYOT – ЏЕЗ КОНЦЕРТ

10.април 2014. у 20 сати
сала Дома културе

Eyot_jazzЕYОТ је бенд из Ниша, настао 2008. године, у саставу: Дејан Илијић – клавир; Слађан Миленовић – гитара; Милош  Војводић – бубњеви; Марко Стојиљковић – бас.

Током пет година постојања, нишки квартет ЕУОТ, који предводи пијаниста и композитор Дејан Илијић, остварио је снове неколико генерација њихових предходника на српској џез сцени. Оба албума објавили су за иностране издаваче (САД и Немачка), имали су видео дана на водећем светском џез порталу allaboutjazz.com, победници су такмичења Midem Off  у Кану, а наступали су већ у Уједињеним Арапским Емиратима, Немачкој, Бугарској, Грчкој, Русији, Француској, Италији, Швајцарској, Румунији, Словачкој, Македонији, Кини, Хонг Конгу, Јужној Кореји и Енглеској. Њихова музика спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и рељефне елементе источноевропског фолклора.

Дискографија:
„Horizon“, 2010 -11. Ninety and Nine Records / Constantinus
„Drifters“, 2013. Neuklang Records

„Жеља сваког бенда је да створи препознатљив, и што је више могуће јединствени звук по којем се, чак и после само неколико нота, зна ко свира. Српски квартет Еyот је то постигао изузетним деби албумом Horizon , на којем се минимализам и моћ стапају у опијајућу мешавину џеза, арт-рока, класичних и балканских фолклорних мелодија. Drifters у многоме има исти нацрт, мада је на нјему можда приметнији звук групе…Не треба много маште да би се уочила моћ Еyот-а на концерту. Чињеница да је Еyот свирао на џез, панк и рок фестивалима, као и у културним центрима, говори о посебној хемији различитих музичких елемената које чине албум Drifters тако вредним искуством и добрим наставком дебија. Обратите пажњу на овај бенд.“ IAN PATTERSON – ALL ABOUT JAZZ

 

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани