ДЕЧИЈА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „СТОП НАСИЉУ“

7. март 2014. у 10  и 12 сати
сала Дома културе

Stop-nasiljuПозоришна представа за децу СТОП НАСИЉУ  спада у такозвано ангажовано позориште. Веома едукативна и забавна. Намера нам је била да порукама које преносе јунаци из представе, допринесемо бар мали удео у спречавању насиља, а децу подстакнемо да буду боља и хуманија. Писана је у стиху и сигурни смо да употпуности одговара перцепцији деце од три, па све до дванаест година.  Створена је као продукт низ стручних опсервација педагога, учитеља и васпитача.

О представи: …Из чаробне књиге, у простор пишчеве собе, а као део његове маште, излазе јунаци из различитих дечјих бајки. Морнар Попај, Вештица из бајке Ивица и Марица, Мачак у чизмама из истоимене бајке. Свако од присутних јунака поседује по неки несташлук и склоност ка насиљу. Писац покушава да им укаже на те несташлуке, који често прузрокују и само насиље, како би деци пренели што здравију поруку. Уз низ комичних заплета, свако од јунака покушава деци да објасни своје насилне тренутке  и колико они штетно делују на особу на којој се насиље примењује…

У представи играју професионални глумци: Марина Поповић-вештица, Катарина Димитријевић-мачак у чизмама, Данијел Корша-морнар Попај и Драган Петровић-писац.Композитор је Марко Стојковић. Аутор и редитељ: Драган Петровић Суреп.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани