„РУСАЛКА“ ПРЕД НЕГОТИНСКОМ ПУБЛИКОМ

Питко испричана позоришна прича која за тему има влашку магију измамила је осмех неготинске публике. Кроз представу „Русалка“, рађеној по тексту и режији глумице Весне Станковић, уверили смо се да су нам другачији начин живота, као и поимања овостраног и оностраног, живих и преминулих, обичаји и веровања, постали приватљиви, природни, нормални.

Навикли смо се и да се крај у коме живимо повезује са обредима и древним магијским ритуалима, па нам тематика коју представа обрађује није била страна. Зато је и наступ ансамбла Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ био топло примљен, а глумачка екипа коју су чинили зајечарски глумци: Ана Бретшнајдер, Наташа Петровић, Милош Танасковић, Јелена Рајић, Бранислав Мијатовић и Габријел Бећаревић, са сцене је испраћена громким аплаузом.

Музику за представу „Русалка“ потписује Бранко Исаковић, сценографију Мирко Стокић, док је за костим била задужена Горица Илић.
Реализацију позоришног комада о влашкој магији финансијски су подржали Министарство туризма и омладине Републике Србије и Европска унија, преко Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани