НАРОДНЕ ПЕСМЕ И ИГРЕ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА НА ГРАДСКОМ ТРГУ У НЕГОТИНУ

Дом културе „Стеван Мокрањац“ у суботу 9.јуна од 20 сати на Градском тргу у Неготину приређује концерт „Бисери“ са наступом фолклорних ансамбала у организацији Мађарског фолклорног центра Војводине из Суботице.   Грађани Неготина имаће јединствену прилику да виде плесаче и солисте из Мађарског културног центра „Непкер“ из Суботице који ће се представити народним играма, музиком и песмама Мађара са Карпатске низије.

Мађарски културни центар „Непкер” из Суботице, делује без прекида од 20. октобра 1871. године, има око 500 активних чланова који кроз пет секција негују културну традију војвођанских Мађара. „Непкер” одржава плодну сарадњу са другим домаћим и страним културним установама, основним и средњим школама, универзитетима, научним центрима. Блиска сарадња је успостављена са културно-уметничким друштвима и установама из Чешке, Словачке, Мађарске и Румуније.

Културна организација „Мађарски фолклорни центар у Војводини“ (VMF), основана је 1995. године са идејом да потпомогне напоре на очувању мађарске народне културе и традиције у Србији, али и да цени културу других народа.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани