У ТОКУ 48. „СУСРЕТИ СЕЛА“ НЕГОТИНСКЕ ОПШТИНЕ

web_КУД-ВРЕЛО-Шаркaмен-doc
Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ ове године, у неготинској општини, ревијално окупља пет месних заједница: Буковче, Јабуковац, Кобишница, Сиколе и Шаркамен.
У организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ и под покровитељством општине Неготин, у суботу 20. априла у Кобишници је тамошње КУД „Воја Чурић“ угостило чланове АКУД „Флоричика“ из Јабуковца. Јабуковчани су приказали обичај седељке, док су домаћини свој програм реализовали кроз програм посвећен вашару.
Дан касније, 21. априла у Шаркамену КУД „Врело“ угостило је чланове КУД „Димитрије Беливакић“ из Буковча. Домаћини су приказали обичај калемљења воћака и ружа, док су гости из Буковча приказали обичај седељке.
Наредни сусрет је у суботу 27. априла од 20 сати у Јабуковцу, када ће тамошње АКУД „Флоричика“ угостити чланове КУД-а „Воја Чурић“ из Кобишнице. Последњи сусрет у овој сезони најављен је за недељу 28. април од 20 сати у Буковчу када ће домаћини бити чланови КУД-а „Димитрије Беливакић“, а у госте им стиже КУД „Чучук Стана“ из Сикола.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани