Аудиција у Дому културе

13. фебруар 2010, 19 сати – Дом културе

Dom kultureУ Дому културе „Стеван Мокрањац“ у току је аудиција за пријем нових чланова у позоришну дружину „Шарена чешма“ за узраст до 18 година и малу певачку дружину „Мокрањац“ за узраст деце од 5 до 15 година. Аудиција је званично отворена у суботу 13. фебруара, уз показано видно интересовање за чланство у обе дружине. Упитник за заинтересоване, може се наћи у Дому културе, а исти треба вратити овој Установи до 26.фебруара 2010. године, када ће и званично дружина почети са радом.
audicija_1Подсећамо, позоришно певачка дружина „Шарена чешма“ настала је из Драмског студија, који је у неготинском Дому културе почео да ради 2003. године, након иницијативе да се обнови и настави традиција позоришно-певачке дружине, каква је у Неготину била основана још 1853.године.

Певачку дружину под називом Мало певачко друштво „Мокрањац“, Дом културе је формирао новембра 1999. године обележавајући на овај начин 145. година хорског певања у Неготину. Ово друштво са којим је као уметнички руководилац и диригент радила Стојна Глигоријевић, престало је да функционише, њеним одласком из Неготина.
audicija_2Малом певачком дружином „Мокрањац“, у наредном периоду руководиће Душица Ђурђић, професор разредне наставе и дугогодишњи стални члан градског хора и хора Цркве Свете Тројице. Позоришном дружином „Шарена Чешма“ руководиће, као и до сада, Милутин Вешковић, глумац позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар. Спољни сарадници за обе дружине биће Марија Ковачевић, професор српског језика и књижевности и Данијела Николић, професор разредне наставе.
Позоришна дружину „Шарена чешма“ и мала певачка дружина „Мокрањац“ радиће у организацији и под покровитељством Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, по основу чланског улога.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани