УДРУЖЕЊЕ „АРТИСТ“ У ПРОГРАМУ „КЛАСИКА У 11“

web_2Чланице Удружења „Артист“, Миља Виденовић (клавир) и Магдалена Антић (сопран), заједно са Кристином Ћировић (виолина) извеле су на градском тргу у Неготину последњи овогодишњи програм „Класикау 11“ у оквиру 57. „Мокрањчевих дана“. Наступ академских уметница обележила је музика Рома коју је окупљена публика топло поздравила.

Градским тргом одјекивале су редом, „Песма циганки“, Петра Илича Чајковског, „Стари муж“ Алексеја Верстовског, Дворжакове „Циганске мелодије“, циклус „Три циганске песме“  Димитрија Големовића, „Циганчица“ Станислава Биничког и за крај песма и чардаш из оперете „Циганска љубав“ Франца Лехара.Удружење музичких уметника „Артист“ основано је почетком 2022. године са циљем да уметничку музику приближи широј публици кроз организацију музичких и едукативних програма. Удружени у овој идеји били су  Миља Виденовић, Магдалена Антић као и њихов колега трубач Давид Сурдановић.
Миља Виденовић, основне и мастер академске студије на клавирском одсеку завршила Академији уметности у Новом Саду. Запослена је у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину у настави клавира. Као клавирски сарадник наступа у програмима удружења АРТИСТ, радионицама за дувачке инструменте „Аерофонија“, као и мале школе опере „Д`ИВА“.
Магдалена Антић, основне академске студије завршила је у Скопљу, а  мастер на ФМУ у Београду. Члан је оперског студија „Борислав Поповић“ при Народном позоришту у Београду. У настави певања запослена је у УШ „Стеван Мокрањац“ и малој школи опере „Д`ИВА“.

Гост концерта Кристина Ћировић основне и мастер академске студије на одсеку виолине завршила је на Академији уметности у Новом Саду. Добитник је бројних награда на домаћим и међународним такмичењима, а тренутно је запослена у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани