ЛУТКА ОПЕРА „ПЕПЕЉУГА“ У НЕГОТИНУ

08.10.2010, Неготин

Захваљујући Друштву пријатеља деце више од тристотине најмлађих Неготинаца у Дечијој недељи, видело је гостовање Лутка сцене „Пепино“ из Ниша на Малој сцени Биоскопа „Крајина“. Лутка оперу „Пепељуга“, коју је по мотивима популарне бајке, режирао Небојша Бобан Јовановић, Неготин је видео само двадесетак дана после премијерног извођења. Аутор лутки и сценографије и за ову представу „Пепина“ је Ива Хаџиева, а лутка оперу уз Бобана Јовановића, играли су: Братислава Милић и Лука Јовановић. Иако до представе у Неготину, од премијере није прошло ни месец дана, вредна екипа Лутка сцене „Пепино“ успела је да нову представу одигра близу педесет пута.

IMG_4456Позоришна луткарска група „Пепино“ већ тринаест година путује и игра не делећи публику на ону у малим и великим градовима, а професионални глумци – луткари, јасним порукама и комбинацијом лутака и игре уживо, овога пута извели су лутка оперу пред малишанима предшколског узраста неготинског вртића „Пчелица“ и ђацима првацима.

После гостовања у Неготину, позориште „Пепино“ отпутовало је у Кину, где ће током седмодневног боравка приказати представу „Тамо далеко“ са свог редовног репертоара.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани