„БУБА У УХУ“ НАСМЕЈАЛА И НЕГОТИНЦЕ

web3Пуна сала Дома културе „Стеван Мокрањац“ и позитивна и необуздана енергија младе екипе глумаца најдуговечније српске представе, комедије забуне „Буба у уху“, по комаду Жоржа Фејдоа у режији Љубише Ристића, резултирали су громогласним аплаузом видно расположене и насмејане неготинске публике жељне правих културних доживљаја. Деведесет минута урнебесне комедије са бројном глумачком екипом, уз  неочекиване обрте, гегове и забуне на занимљивој сценографији, пролетело је у трену.

Неготинска публика се на овај начин придружила генерацијама позоришних гледалаца који су се смејали до суза гледајући „Бубу у уху“ од давне 1971. године, када је дипломска представа Љубише Ристића постављена на сцену Југословенског драмског позоришта, где се задржала пуне 44 године са 1680 извођења и преко милион гледалаца.  Сала је, баш као и  у Неготину, увек била испуњена до последњег места. Глумци су се смењивали, а остаће сећање на прву екипу предвеђену Николом Симићем, али и Ланета Гутовића,  Власту Велисављевића, Бранку Петић, Раду Ђуричин и друге.

Нова-стара екипа „Бубе“, са такође сјајним  Лазаром Јовановим (Виктор-Емануел Шандебиз и Пош), Михаилом Перишићем (Камиј Шандебиз), Војиславом Томићем (Ромен Турнел), Аном Костовском (Госпођа Ферајон), Соњом Младенов Лештар (Рејмонд Шандебиз) …. је сећање  и поштовање за све из прве поставе, поготову оне којих више нема.

Међу бројном публиком у сали неготинског Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину био је и режисер, Љубиша Ристић, који је пре више деценија са огромним успехом на сцену, као своју дипломску представу, поставио једну од најпопуларнијих комедија француског мајстора смеха и театарске забуне, написане на самом крају 19. века.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани