ЗРЕЊАНИНЦИ НАТПЕВАЛИ НА 52.“МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Hor-ZrenjaninПевачко друштво Преподобни Рафаило Банатски, под вођством Сенке Милисављевић  победник је Натпевавања хорова на 52. Мокрањчевим данима у Неготину.  Распевани Зрењанинци, осим престижне награде, Статуете Стевана Мокрањца имају и част да на наредним Мокрањчевим данима приреде целовечерњи концерт.

-Била нам је велика част када смо позвани да учествујемо у Натпевавању, а победа је посебно признање за све нас.  Ми смо црквени хор и Мокрањца често изводимо. За наредну годину припремићемо још неколико његових песама- поручила је Сенка Милисављевић, која је као члан хора и претходних година учествовала на Натпевавању хорова.

Члан жирија, др Милоје Николић истакао је да је квалитет хорова био изузетно добар и уједначен, те да су нијансе одлучиле о победнику.

 

Друго место, по оцени стручног жирија понео је  Камерни мешовити хор Лола, из Сарајева (БиХ) са диригентом Јосипом Катавићем, треће Градски мешовити хор Абрашевић из  Ваљева, са диригентом Драганом Васиљевићем. Четврту позицију, по броју освојених бодова заузео  је   Вокални ансамбл Fortissim из  Бургаса (Бугарска), под вођством Милене Добреве, а пето Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије, из Београда са диригентом  Катарином Божић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани