ОД НЕГОТИНА ДО БЕЧКОГ КОНЗЕРВАТОРИЈУМА

Mirela-plakatМирела Анђеловић из Неготина, студенткиња завршне године соло певања на Конзерваторијуму у Бечу, својим сопраном и савршеним извођењем захтевних композиција, одушевила је у суботу публику родног града која је до последњег места испунила салу музичке сцене у биоскопу „Крајина“. Мирела је своје музичко образовање започела у граду композитора Стевана Мокрањца и продружила се плејади Мокрањчевих следбеника, младих музичких телената из Неготина који своје образовање настављају на престижним музичким академијама и наступају у чувеним музичким дворанама. У маниру праве оперске диве, спонтано и са очекиваном перфекношћу, Мирела Анђеловић извела је омиљене арије из класичног опуса: Моцартове опере“Дон Ђовани“, Чајковског “Опричник“, Листову „Ђудиту“.

Мирела Анђеловић завршила је у Неготину основну и средњу Музичку школу, а  школовање наставила на Музичкој академији у Београду, а онда и на Конзерваторијуму у Бечу у класи оперске диве Викторије Лукијанец где управо припрема дипломски испит. Иако млада, за собом већ има бројне наступе у музичкој престоници у Бечу и широм Аустрије, али и Италији, Немачкој, Француској, Мађарској и Румунији..

Мирела Анђеловић своју музичку каријеру наставиће у Бечу, а ових дана припрема се и за учешће на престижном такмичењу Хилде Задек у аустријској престоници.

Концерт Миреле Анђеловић приређен је у оквиру обележавања 9. јануара, дана рођења славног композитора Стевана Стојановића Мокрањца. Дом културе „Стеван Мокрањац“ годинама већ негује традицију организовања концерата „Мокрањчевих следбеника“, младих музичких талената који су своје образовање започелу у граду Стевана Мокрањца.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани