Архиве: март 2024

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_Dina2
2. април /УТОРАК/ у 19.00 сати
ДИНА 2

Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

НЕГОТИНЦИ УЖИВАЛИ У ПОЗОРИШТУ

web3
Више од 500 посетилаца гледало је, 28. марта, на сцени Дома културе у Неготину позоришну представу „Прах“, рађену по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића.
Публика је уживала у глумачким бравурама сјајног двојца – Наташе Нинковић и Зорана Цвијановића и причи брачног пара који добија премију на лотоу, али и свим перипетијама везаним за ову „срећну околност“. Уместо среће због добитка, супружници осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…

„БАЈКЕ МОГ ЖИВОТА“

web1

Под називом „Бајке мог живота“ 27. марта је у препуном неготинском Дому културе приређена свечана приредба којом је Основна школа „Бранко Радичевић“ обележила свој дан и 41. годину постојања и рада. Већ традиционално ова школа програм изводи на дан рођења прослављеног српског песника чије име носи, уз свесрдну техничку подршку Дома културе „Стеван Мокрањац“. Фотографије: ОШ „Бранко Радичевић“ Неготин

НАТАША НИНКОВИЋ И ЗОРАН ЦВИЈАНОВИЋ ДОНОСЕ „ПРАХ“ У НЕГОТИН

web_Prah

Позоришна представа „Прах” рађена по драми Ђерђа Шпира, једног од најпознатијих савремених мађарских писаца, у адаптацији и режији Вељка Мићуновића, у четвртак 28. марта 2024. године од 20 сати, биће играна на сцени Дома културе у Неготину.

Познати глумачки тандем Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић играју средовечни брачни пар који живи скромно све до тренутка када супруг добија премију на лутрији. Уместо среће због добитка, супружници осећају ужас пред животним искуством које доноси богатство…

Представа “Прах” премијерно је изведена новембра 2015. године и од тада је на сталном репертоару Народног позоришта у Београду.
Улазнице по цени од 800 динара продају се на билетарници Дома културе од петка 22. марта у времену од 9-13 и 17-19, суботом од 9-13.30 сати.

ИЗЛОЖБА УЛИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ ОТВОРЕНА ДО 1. АПРИЛА

 web_izlozbaMNikolic

Изложба уличне фотографије која је изазвала вашу пажњу неготинске публике „Фрагменти времена“ Мирослава Мира Николића у галерији Дома културе „Стеван Мокрањац“ отворена је до 1. априла. Заинтересована публика, у првој седмици може да погледа фотографије у боји, а од 25. марта и изложбу Николићевих црно-белих фотографија. Изложбу је могуће разгледати радним данима од 9-13 сати.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_RuskiKonzul
web_Lesi

20. март /СРЕДА/ у 19.00 сати
РУСКИ КОНЗУЛ
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је у уторак /19. марта/ и среду /20. марта/
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 до 19.00 сати

21. март /ЧЕТВРТАК/ у 18.00 сати
ЛЕСИ – НОВА АВАНТУРА
Цена улазнице 300 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 16.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМОВА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

„ФРАГМЕНТИ ВРЕМЕНА“ – ИЗЛОЖБА УЛИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ МИРА НИКОЛИЋА

web1

Бројни љубитељи уметности имали су прилику да 14. марта погледају несвакидашњу изложбу уличних фотографија под називом „Фрагменти времена“, којом је отворена овогодишња ликовна сезона у Дому културе „Стеван Мокрањац“.

 Аутор изложбе је Неготинац Мирослав Миро Николић који се после безмало пола века живота и рада у Канади вратио у завичај, желећи да своје преостало време проведе са пријатељима, свакодневно бележећи фотоапаратом лица која сусреће на улици. Иако се професионално бавио металима и био успешан власник фирме за заваривање, љубав и страст ка фотографији, али и потреба за квалитетно проведеним временом родиле су и студио за комерцијалну фотографију. Тако је са сваким направљеним снимком Николић годинама откривао магију живота или како уме да каже – време вредно живљења.

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

plakat-Jadna-stvorenja

13. март /СРЕДА/ у 19.00 сати
ЈАДНА СТВОРЕЊА
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је на дан пројекције филма
пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 17.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

РЕПЕРТОАР БИОСКОПА

web_jorgovani

11. март /ПОНЕДЕЉАК/ у 20.00 сати
ЈОРГОВАНИ
Цена улазнице 350 динара
Продаја улазница је у суботу /9. марта/ пре подне од 9.00 до 13.30 сати и у
понедељак /11. марта/ пре подне од 9.00 до 13.00 сати и после подне од 18.00 сати

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У САЛИ ДОМА КУЛТУРЕ – НЕГОТИН
ДОБРО ДОШЛИ

„ФРАГМЕНТИ ВРЕМЕНА“ – 2 У 1 ИЗЛОЖБА УЛИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ МИРОСЛАВА МИРА НИКОЛИЋА

web_Miro
Први ликовни програм у 2024. години у Дому културе“Стеван Мокрањац“ доноси премијерно фотографије Мирослава Мира Николића.
Први пут љубитељи уметности у Неготину биће у прилици и да кроз програм „Фрагменти времена“ исте вечери погледају две изложбе: најпре 22 црно-беле уличне фотографије а онда и 22 у боји.

ВЕЧЕ СА МИРЈАНОМ БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ

web_MBMojsilovic

Поетско-музичко вече под називом “Обећао си ми”, биће одржано у сали Дома културе „Стеван Мокрањац“ у суботу 9. марта од 20 сати.

Уз поезију и рецепте за срећан живот Мирјане Бобић Мојсиловић, новинарке, књижевнице, ауторке позоришних комада  и сликарке, заинтересована публика биће у прилици да слуша и Срђана Ђорђевића на гитари, као и Дуо „Di Maggiore“ који чине Марко Милисављевић бас-баритон и Милан Јовановић на клавиру.

По завршетку програма Мирјана Бобић Мојсиловић потписиваће књиге и дружиће се са публиком.

Овај програм поводом Дана жена поклања компанија „Александровић маркети“.

УСПЕШНО „НАШЕ ВЕЧЕ“ ИВАНА БОСИЉЧИЋА У НЕГОТИНУ

web1

Иван Босиљчић, један од најангажованијих српских глумаца, уз насловну улогу у актуелном филмском остварењу „Јорговани“ Синише Цветића, ових дана широм земље доноси и музичко-поетско „Наше вече“ које је у сусрет Дану жена 4. марта извео и на сцени Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

 „Драги Неготинци, много ми је драго да сам овде вечерас са вама, прво што смо у храму културе који носи име композитора који је највећи од свих нас икада, а друго што сам често био на тему музике у вашем граду и што овај град значи музика. Зато ми вечерас имамо један важан задатак да без обзира какво је време напољу, какве су вести и какве информације, ми смо дужни да се сетимо да лепоте још увек има и да доброте још увек има, јер велики Достојевски је рекао: Лепота ће спасити свет! Живели!“

OБЕЛЕЖЕН 63. РОЂЕНДАН ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ПЧЕЛИЦА“

web1
Свечаном академијом и приредбом Предшколска установа „Пчелица“ обележила је у Дому културе „Стеван Мокрањац“ 63 године постојања и рада.
За дугогодишњу пружену техничку подршку нашој установи је овом приликом уручена захвалница за сарадњу.
Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани