izdv_54Mdani_RTS

СВЕЧАНО ЗАТВОРЕНИ 54. “МОКРАЊЧЕВИ ДАНИ” У НЕГОТИНУ

Kонцертом Хора и Симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под управом Бојана Суђића у Неготину су након седам фестивалских дана завршени 54. “Мокрањчеви дани” . Маестро Суђић одлучио се да програм насловљен као више »

54Mdani_promocija1

ПРОМОЦИЈА КОЛЕКТИВНЕ МОНОГРАФИЈЕ: „БАНАТСКИ ФАЛСТАФ – КОМИЧНА ОПЕРА ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА ДЕЈАНА ДЕСПИЋА“

У Мокрањчевој родној кући  публици 54. фестивала „Мокрањчеви дани“ представљена је колективна монографија „Банатски Фалстаф – Комична опера Поп Ћира и поп Спира Дејана Деспића“. Реч је о својеврсном зборнику стручних радова више »

izdv_54Mdani_Klasikau11_Zajecar2

КЛАСИКА У 11

У последњем овогодишњем програму „Класика у 11“ на 54. Мокрањчевим данима, данас се у центру Неготина представио врло млад хорски ансамбл, Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ из Зајечара. Овај хор је јуче, више »

izdv_54Mdani_LjubicaMaric1

KОНЦЕРТ БЕОГРАДСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА „ЉУБИЦА МАРИЋ“

Београдски камерни оркестар „Љубица Марић“, под управом диригента и уметничког руководиоца Радета Пејчића, публици 54. „Мокрањчевих дана“ представили су се програмом „Црни горо“ и делима домаћих аутора. -Претпостављам, као и за сваког више »

54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

Архиве: фебруар 2012

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Recitatori_01Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин  ће  у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“ организовати општинску и окружну смотру рецитатора „Песниче народе мог“.Општинска смотра рецитатора биће организована 19. априла 2012. године, од 18 сати, у сали Дома културе у Неготину, док ће Окружна смотра рецитатора бити одржана 20. априла од 10 сати, такође у сали Дома културе у Неготину.

ИЗЛОЖБА СЛИКА ВЕРЕ РАНКОВИЋ

галерија Дома културе
Уторак, 28.02.2012. у 20сати

Vera-Rankovic-_-izlozba-200x400ВЕРА РАНКОВИЋ рођена је у Београду средином прошлог века. Путовала по свету. Тамо се и школовала. Завршила уметничку академију при Туфтс-Универзитету у Бостону, на одсеку сликарства и одсеку керамике.
Већину каријере провела бавећи се новинарским послом али никада не престајући са уметничким радом: сликарством, керамиком, мозаиком, скулптуром. Резултат тога био је представљање радова на бројним групним и неколико самосталних изложби у земљи и на Фејсбуку.
Шта је уметник хтео да каже?

39.СУСРЕТИ СЕЛА

3200_1У петак је,  у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одржан састанак поводом организовања предстојеће  традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва «Сусрети села» општине Неготин.  Састанку су присуствовали: др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин,  мр Милан Радосављевић, директор Дома културе «Стеван Мокрањац» и представници пријављених МЗ и  културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани