Архиве: фебруар 2012

ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

Recitatori_01Дом културе „Стеван Мокрањац“ Неготин  ће  у сарадњи са Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“ организовати општинску и окружну смотру рецитатора „Песниче народе мог“.Општинска смотра рецитатора биће организована 19. априла 2012. године, од 18 сати, у сали Дома културе у Неготину, док ће Окружна смотра рецитатора бити одржана 20. априла од 10 сати, такође у сали Дома културе у Неготину.

ИЗЛОЖБА СЛИКА ВЕРЕ РАНКОВИЋ

галерија Дома културе
Уторак, 28.02.2012. у 20сати

Vera-Rankovic-_-izlozba-200x400ВЕРА РАНКОВИЋ рођена је у Београду средином прошлог века. Путовала по свету. Тамо се и школовала. Завршила уметничку академију при Туфтс-Универзитету у Бостону, на одсеку сликарства и одсеку керамике.
Већину каријере провела бавећи се новинарским послом али никада не престајући са уметничким радом: сликарством, керамиком, мозаиком, скулптуром. Резултат тога био је представљање радова на бројним групним и неколико самосталних изложби у земљи и на Фејсбуку.
Шта је уметник хтео да каже?

39.СУСРЕТИ СЕЛА

3200_1У петак је,  у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ Неготин, одржан састанак поводом организовања предстојеће  традиционалне манифестације изворног народног стваралаштва «Сусрети села» општине Неготин.  Састанку су присуствовали: др Влајко Ђорђевић, председник општине Неготин,  мр Милан Радосављевић, директор Дома културе «Стеван Мокрањац» и представници пријављених МЗ и  културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће у овом такмичењу.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани