54Mdani_cembalo3

КОНЦЕРТ: ПАСАКАЉА И ЧАКОНА

У галерији Мокрањчеве родне куће приређен је концерт „Пасакаља и чакона“ наше истакнуте чембалисткиње Светлане Стојановић Кутлача. Концерт је посвећен историјату барокних музичких форми пасакаље и чаконе. На програму су била дела више »

54Mdani_VoxDunaris_1

КЛАСИКА У 11

„Vox Dunaris“ из Турн Северина (Румунија) са диригентом Виорелом Дорином Балом, учешћем у прогаму „Класика у 11“, забележио је данас своје друго учешће на фестивалу „Мокрањчеви дани“. Хор који је неготинска публика више »

54Mdani_Chicago6

„ЧИКАГО“ У НЕГОТИНУ НА 54. „МОКРАЊЧЕВИМ ДАНИМА“

Екипа Позоришта на Теразијама синоћ је у Неготину по 283. пут изнова „преживљавала“ пожуду и страст, приповедала причу о сјајним и мрачним странама шоу бизниса кроз мјузикл „Чикаго“ , који је по више »

54Mdani_tribina_SDodik4

НАУЧНА ТРИБИНА: УТИЦАЈ МОКРАЊЦА НА СТВАРАЛАЧКЕ ПОЧЕТКЕ ВЛАДЕ МИЛОШЕВИЋА

Др Санда Додик, музички теоретичар и декан Академије умјетности у Бања Луци, на трибини одржаној у галерији Мокрањчеве родне куће, говорила је на тему „Мокрањац и Босна“ са посебним освртом на утицај више »

54Mdani_Radost_Moskva7

КЛАСИКА У 11

У складу са својим именом руски Дечији хор „Радост“ из Москве са диригентом Дунајевом Јекатерином Александровном учинио је још једном радост публици 54.Мокрањчевих дана, на наступу који је приређен у центру Неготину више »

Архиве: новембар 2012

THE QUEEN – REALTRIBUTE BAND

Петак, 30.новембар 2012. у 20 сати
сала Дома културе Неготин
улаз слободан

queen_real_tribute_plakat24.11. обележава се 21. годишњица смрти једног од највећих вокала сви25х времена, вокала легендарне рок групе QUEEN, Freddie Mercuryja. Том приликом, тачније, 30.новембра  вам доводимо феноменални QUEEN Real Tribute Band!

QUEEN Real Tribute је бенд из Београда  који се састоји од пет искусних музичара. Поред рада као Queen Real Tribute бенд, доказали су се и као музичари са многим ауторским радовима. Оно што краси овај бенд је чињеница да није сачињен од раштимованих аматера ни од обичних тезгароша, већ од истинских музичара, ентузијаста и заљубљеника у песме групе Queen. Као такви, на својим наступима зраче великом енергијом.

ТАЈНА ГРЕТЕ ГАРБО

Уторак, 13.новембар 2012. у 20 сати Сала Дома културе

plakatggТАЈНА ГРЕТЕ ГАРБО Редитељ: Ђурђа Тешић Сценограф: Зорана Петров Костимограф: Јелисавета Татић-Чутурило Преводилац и сарадник: Ивана Димић Композитор: Владимир Пејковић Видео: Креативни студио -Zepter- Дизајнер светла: Срђан Јовановић Лектор: Љиљана Мркић-Поповић

.

.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани