ОТВАРАЊЕ 45. СУСРЕТА СЕЛА 31. МАРТА У ЈАБУКОВЦУ

Susreti_sela_1Традиционална манифестација изворног народног стваралаштва „Сусрети села“ у општини Неготин, биће отворена 31. марта у Јабуковцу, наступом културно-уметничких друштава „Флоричика“ и „Чучук Стана“ из Сикола, одлучено је на састанку који је одржан у просторијама Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Састанку су присуствовале Мерлина Селенић, заменик председника општине Неготин и Татјана Панић, у Општинском већу општине Неготин задужена за културу, туризам и информисање, организатори и предстaвници пријављених месних заједница и културно-уметничких друштава заинтересованих за учешће на 45. Сусретима села.

Присутне је на почетку, у име организатора манифестације, Дома културе, поздравио Владимир Радић, в.д. директора. Покровитељ манифестације и ове године је Општина Неготин, а присутнима се испред локалне самоуправе обратила Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин.

“ Желим да вам се захвалим, што из године у годину, уз подршку нашег Дома културе, улажете велике напоре и трудите се да манифестација која бележи више од четири деценије и даље траје. Знам да вам није лако да се организујете, имајући у виду велики одлив нашег становништва, поготову из месних заједница. Из тог разлога су ваш рад у културно-уметничким друштвима у вашим селима и ваша истрајност, још вреднији. Наша заједничка мисија је чување наше традиције и обичаја. Ми ћемо се, као локална самоуправа, увек трудити да вам будемо на располагању и да помогнемо како би наши Сусрети села окупили што више учесника. Свима желим успешне Сусрете села и нека победи најбољи учесник..“ истакла је Мерлина Селенић, заменик председника општине Неготин.   

 

 

 

За учешће у 45. смотри изворног народног стваралаштва „Сусрети села 2018. године”, пријавило се 10 месних заједница – Јабуковац, Тамнич, Сиколе, Шаркамен, Буковче, Штубик, Кобишница, Чубра, Карбулово и Јасеница.

Манифестацију ће 31. марта у Јабуковцу отворити прошлогодишњи победник КУД „Флоричика“ које ће угостити културно уметничко друштво „Чучук Стана” из Сикола.  Последњи сусрет биће одржан 29. априла у  Сиколу, наступима фолклорних ансамбала „Чучук Стана“ и „ Воја Чурић“ из Кобишнице.

Пропозиције такмичења остале су исте. Општина Неготин, као покровитељ манифестације обезбедиће ове године по 70 000 динара за свако културно уметничко друштво, за припрему и организацију, док ће Дом културе обезбедити превоз учесника и озвучење.

Raspored SSela

Завршна смотра биће одржана у мају, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин, када ће ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 45. по реду манифестације „Сусрети села“.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани