КЛАСИКА У 11: ФИЛМСКА И КАМЕРНА МУЗИКА НА ГРАДСКОМ ТРГУ

web4_klasika11Дуо, Весна Гарабантин, виолончело и Марко Миљковић, клавир, на градски трг у програму „Класика у 11“ доноси познате нумере из филмских класика, али и популарне аранжмане камерне музике.

Наступ двоје младих инструменталиста на градском тргу привукао је бројну публику која је уживала у пробраном репертоару. Најпре се чула позната нумера из филма „Тајни врт“, па композиција Нина Рота из „Кума 2“. Уследио је Шостаковичев „Валцер бр 2“, па Мориконеова музика из филма „Cinema Paradiso”, композиција „The Masochism Tango“  Тома Лехрера, „Украјинска рабинушка“ Наталије Николаевне Родигине, танго „Por una cabeza“ Карлоса Гардела и „Historia de un Amor“ Карлоса Алмарана.

Виолончелисткиња Весна Гарабантин завршила је основне академске и мастер студије у Новом Саду. Током школовања освајала је прве награде на међународним такмичењима као солиста и члан камерног ансамбла. Током усавршавања стекла је искуство у снимању камерне и оркестарске музике. Од 2017. године ради у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину као наставник виолончела.

 

Марко Миљковић је своје школовање започео у Неготину, а мастер студије завршио на Факултету музичке уметности у Нишу. Од 2020. године ради у Уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину на катедри корепетиције, а тренутно као наставник стручних предмета на теоретском одсеку.

Дуо који је данас наступао ради заједно тек пола године, али је одржао бројне јавне наступе.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани