(РE) KРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

Недеља, 06.октобар у 14 сати
Галерија Дома културе, улаз слободан

Gitarart_plakatУ недељу 6.октобра у 14 сати, биће одржана промоција (ре)креативног курса гитаре у унутрашњој галерији Дома културе.

ДОБРО ДОШЛИ

.

.

(Ре)Креативни курс Гитаре је замишљен као пројекат који уводи у савремене технике акустичне и класичне гитаре. Заснован је на специфичном програму који се већ петнаест година успешно користи на једној од најпрестижнијих музичких академија Indiana Universety Jacobs School of Music. (Ре)Креативни Курс Гитаре садржи четири нивоа тј. курса, која омогућавају континуинално усавршавање и напредовање кроз продубљивање знања савремених техника и стилова акустичне и класичне гитаре.

Први (Ре)Креативни Курс Гитаре Програм укључује: учење основних акорада у првој позицији, баре акорада, учење читања нота и таблатура на гитари, учење техника фингерстајл, као и основе музичке теорије.

Други (Ре)Креативни Курс Гитаре укључује: продубљивање знања савремених техника фингерстајл и класичне гитаре кроз проширени репертоар познатих поп/рок и класичних композиција, као и продубљивање знања у читању табулатра и традиционалног нотног система.

Трећи и четврти ниво (Ре)Креативног Курса Гитаре односи се на мастере у области рок, класичног, фламенко и џез стила.

Током курса полазници се поред специфичне музичке едукације имати прилику и да развијају културу критичког слушања музике кроз организоване одласке на концерте Гитар Арт Фестивала, а такође и кроз свирање професора гитаре на самом часу.

(Ре)Креативни Курс Гитаре почињје са радом на подрјучју Источне Србије уз помоћ и покровитељство Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду. Градови који се имати могућност да брзо и једноставно савладају гитарске технике кроз методе (Ре)Креативног Курса Гитаре су: Књажевац, Зајечар, Бор, Неготин и Мајданпек. Сваки ниво (Ре)Креативног Курса Гитаре траје један или два семестра, месечни трошкови похађања курса износе 2400,оо динара.

-  32 или 64 наставне јединице (часови се одржавају два пута недељно у трајању од 50 минута).
-   Групну наставу ( од 10-12 полазника у свакој групи).
-   Учење класичног, рок и забавног изабраног репертоара.
-   Праћење курса уз наставни материјал и специфичан уџбеник намењен полазницима.
-  Могућност изнајмљивања, коришћења сопствене или куповине нове акустичне или класичне гитаре по повољнијој цени.
-  Гарантован успех за сваког полазника без обзира на узраст, таленат, слух и искуство (предходно музичко искуство није потребно).

Пријавни-лист

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани