ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ПОРТРЕТА ЕЛИЗАБЕТЕ МАТОРКИЋ БИСЕНИЋ

24.11.2010, Неготин

IMG_4944-640x480У галерији Дома културе “Стеван Мокрањац” синоћ је отворена изложба “Портрети” аутора Елизабете Маторкић Бисенић. Изложбу је отворио директор Дома културе магистар Милан Радосављевић. У свом обраћању он је између осталог истакао да је портрет и даље остао инспиративна тема коју многи уметници радо експлоатишу.

IMG_4948-640x4801Такав је случај и са Елизабетом Маторкић Бисенић. Нени цртежи су рађени прилично једноставном техником, тушем и пером на канцеларијском папиру омањег формата и то њене цртеже не чини посебним , међутим, оно што их издваја од цртежа који представљају пуко приказивање људског лица, јесте поступак, односно начин на који су рађени.

Елизабета Маторкић Бисенић, рођена је у Београду. Студирала је медицину и сликарство које је и дипломирала на Факултету ликовних уметности у Београду. На истом факултету је и магистрирала у класи професора Чедимира Васића. Од 2005. године доцент је на Факултету уметности у Нишу, где предаје пластичну анатомију. Имала је више самосталних и ауторских изложби и добитник је неколико значајних награда из области сликарства.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани