ХОР „ГОРТИНИЈА“ ИЗ ЂЕВЂЕЛИЈЕ ПОБЕДНИК НАТПЕВАВАЊА ХОРОВА

3861_1Хор „Гортинија“ из Ђевђелије у Македонији лауреат је традиционалног натпевавања хорова 47. Мокрањчевих дана и добитник статуете Мокрањчевих дана коју им је уручио мр Милан Уруковић, председник СО Неготин.

Ентузијасти из Македоније, неготинској публици представили су се делима Орланда ди Ласа, Кшиштиофа Педерецког, Тодора Скаловског уз обавезну композицију Приморски напјеви, Стевана Стојановића Мокрањца, побрали су громке аплаузе неготинске публике, а од стручног жирија 89 бодова.

3861_2„Ми смо и до сада на свом репертоару имали дела Мокрањца, та музика нам је врло блиска и подсећа нас на нека заједничка времена. Мој Хор и ја се унапред радујемо поновном сусрету када ћемо имати прилику да се представимо целовечерњим концертом“ – рекао је Илија Атанасов, диригент хора ”Гортнија”.
Друго место на овогодишњем натпевавању припало је хору “Постојна” из Постојне у Словенији са 84 бода, треће Црквеном хору “Мир” из Белишћа у Хрватској, четврто хору “Тринити” из Београда и пето “Нишком камерном хору” из Ниша. Наступе хорова на овогодишњем натпевавању оцењивао је жири у саставу: др Бранка Радовић музиколог, др Милоје Николић, диригент и мр Владимир Милић, диригент.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани