ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ПОСЛОВИЦЕ И ИЗРЕКЕ“

web2У организацији Дома културе  „Стеван Мокрањац“ Неготин,   Издавачка кућа 4СЕ  из Београда промовисала је „Пословице и изреке“, књигу 1 из истоимене едиције шест књига, од којих је друга у завршној фази.

Представљање овог интересантног дела, за које је пословице и изреке изабрао Слободан Петровић, а превела их Нина Симић Панић, заокружена је изложбом илустрација, академског сликара Луке Дедића, који је и иначе  својим радом уоквирио саму Едицију  издања „Пословица и изрека“.

 

Дом културе „Стеван Мокрањац“ је сарадњу са Издавачком кућом 4 СЕ почео децембра прошле године, када је заједно са  Народном библиотеком „Доситеј Новаковић“, у Неготину промовисано књижевно стваралаштво књижевника Милутина Дедића. Организација заједничких културних догађаја у духу добре и коректне пословне сарадње је настаљена у априлу, а према најавама предстоје још нека изненађења за љубитеље писане речи и сликарства.

Изложба илустрација академског сликара Луке Дедића, у галеријском простору Дома културе у Неготину, може се разгледати и током наредне седмице, у времену од 9 до 14 сати.

Фото: Сузана Михајловић Јовановић

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани