ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРБИЈЕ „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

web1
web2

Најбољи рецитатори општине Неготин за 2024. су Дамјан Добрић, ученик Техничке школе, у старијем узрасту, Леа Рајић, ученица ОШ „Вера Радосављевић“ у средњем узрасту и Лејла Флутурецић из ОШ „Павле Илић Вељко“ Прахово, у млађем узрасту.

Они су, на општинском надметању у говору поезије, одржаном 11. априла,  у Дому културе „Стеван Мокрањац“, у конкуренцији 45 рецитатора, добили највише оцене жирија у саставу: Мирјана Стефановић, лектор српског језика из Београда, Весна Тешовић, професор српског језика и књижевности и директор Народне библиотеке Бор и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара, један од евалуатора уџбеника из српског  језика.

Пласман на окружну смотру рецитатора у старијем узрасту оствариле су и гимназијалке Јована Лекић са освојеном другом позицијом и Лана Јовановић, са трећом, док је похвала припала Ањи Тричковић, ученици Неготинске гимназије.

Друго место у средњем узрасту освојила је Мина Радивојевић, ученица ОШ  „Вера Радосављевић“. На окружном такмичењу наступиће и Сара Шкодрић, ученица ОШ „Павле Илић Вељко“ у Прахову са трећим местом. Похваљен је Трифун Ђорђевић из ОШ „Бранко Радичевић“.

У млађем узрасту, друго место припало је  Ирис Костић из ОШ „Вук Караџић“, а треће Вуку Шолцу из ОШ „Бранко Радичевић“. Похваљен је Виктор Јовић, ученик ОШ „Бранко Радичевић“.

Организатори Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“ су Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, док је покровитељ манифестације Општина Неготин.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани