НЕГОТИНСКИ РЕЦИТАТОРИ ПЛАСИРАЛИ СЕ НА РЕПУБЛИЧКУ СМОТРУ

11. април 2011, Неготин

Okruzno-BorОдлуком жирија, два рецитатора из општине Неготин представљаће Борски округ на Републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ која ће бити одржана маја месеца 2011. године у Ваљеву. То су Марија Милошевић, ученица ОШ „Вук Караџић“ из Неготина, млађем и Алекса Грујић, такође ученик ОШ „Вук Караџић из Неготина у средњем узрасту, док је у старијем узраста најбољи био Никола Костандиновић, ученик Техничке школе из Бора.

Окружна смотра рецитатора „Песниче народа мог”, коју је организовао Центар за културу општине Бор, одржана је у суботу 9. априла, у просторијама Народне библиотеке у Бору.

На овом такмичењу наступило је деветоро учесника у млађем, седморо у средњем и петнаест у старијем узрасту, који су право за учешће на овој смотри изборили на општинским такмичењима у Мајданпеку, Кладову, Бору и Неготину .

УOkruzno-Bor-pobednici организацији Дома културе „Стеван Мокрањац”, општину Неготин на овом такмичењу представили су у категорији млађег узраста Марија Милошевић ученица ОШ „Вук Караџић” која се представила испред КУД-а „Стеван Мокрањац” Неготин, Марија Шамић, ученица ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова и Јелена Матовић, ученица ОШ „Хајдук Вељко“ из Штубика. У категорије средњег узраста учешће су узели: Алекса Грујић и Јана Чеклановић, ученици ОШ „Вук Караџић“ као и Марија Стојановић, ученица ОШ „Бранко Радичевић“ док су се у категорији старијег узраста представили: Душан Ракоњац, Ана Стојановић, Милица Зовкић и Јована Џунић, ученици Неготинске гимназије и Дијана Гагић, ученица Пољопривредне школе „Рајко Боснић“

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани