ОШ“БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ ПОБЕДНИК МАНИФЕСТАЦИЈЕ СОНГ 2018. У МЛАЂОЈ КАТЕГОРИЈИ

branko_3Екипа ОШ“Бранко Радичевић“ из Неготина, са освојена 272 поена , победник је овогодишње традиционалне смотре „Сусрети омладине Неготина“ у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“.

Основци ове школе извели су своју адаптацију представе „Први дејт“  Милице Костић. Вечно актуелна тема узбуђења  првог састанка за тинејџере  побрала је све симпатије публике, али и одличне оцене стручног жирија.  Запажени су и богато аплаузима награђени и наступи ученика у свим категоријама предвиђеним пропозицијама такмичења: поп рок композиција, народна изворна песма, класична композиција, литерарни приказ, тачка по слободном избору… У припреми наступа екипе од 11 ученика  школе „Бранко Радичевић“ учествовали су наставници Бојана Ђорђевић, координатор, као и Емилија Милошевић Анђелић и Милош Јотић.

Само два поена мање, 270, освојила је такође одлична екипа неготинске ОШ „Вера Радосављевић“. Основу њиховог наступа чинила је пародија „Сви у Немачку“ која хвата актуелан тренутак урушавања  истинских вредности и похлепе за за материјалним добрима. Одлична екипа надахнутих глумаца измамила је салве смеха  публике и изузтно добре оцене жирија.  Посебно су биле запажени наступи у категоријама литерарног приказа и извођењу класичне композиције. Екипу коју је чинио 21 учесник ове школе за наступ у Дому културе припремали су наставници Сања  Илић  и Бојан Милосављевић, док  сценографију и костиме потписују Сања Радосављевић и Слободанка Петровић.

Стручни жири овогодишње манифестације чинили су Надежда Панчић, Горан Вучковић и  Драгана Кнежевић.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани