КОНЦЕРТ „СЛОВЕНСКИ ЗВОН“ У ПАВИЉОНУ ГРАДСКОГ ПАРКА

web_1У четвртак 29. јула од 20 сати у павиљону градског парка, Дом културе „Стеван Мокрањац“ приређује концерт „Словенски звон“. Солисти Магдалена Антић, сопран и Стеван Каранац, тенор, у клавирској пратњи Миље Виденовић извешће пробране композиције домаћих аутора, али и других славних композитора словенског порекла.

На репертоару су дела Исидора Бајића, Милана Пребанде, Станислава Биничког, Милоја Милојевића, Петра Коњовића, Сергеја Рахмањинова, Константина Бабића, Петра Илича Чајковског и Антоњина Дворжака.

Концерт „Словенски звон“, у организацији Дома културе „Стеван Мокрањац“ приређује се у оквиру манифестације „Неготинско лето 2021“, под покровитељством Општине Неготин.

Неготинка Магдалена Антић,  мастер музички извођач, основно и средње музичко образовање стекла је у Неготину и Београду. Основне академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Скопљу , а диплому мастер академских студија добила је на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Вишње Павловић (2018-2020). Од почетка школовања је као солиста, а и са разновидним ансамблима, наступала на бројним школским и академским концертима у Неготину, Скопљу и Београду. Тренутно је наставница певања и професорка камерне музике у УШ “Стеван Мокрањац” у Неготину.

Стеван Каранац, тенор, докторанд на катедри за соло певање Факултета музичке уметности у Београду, у класи редовног професора Николе Мијаиловића. Вишеструко је награђиван од Факултета музичке уметности. Остварио је богату концертну активност у Србији и иностранству, уз значајне диригенте и ансамбле, извођењем и кантата, миса и ораторијума, осим концертног репертоара за клавир и глас. У току студија основао је камерни трио Youkali, са циљем да публици у алтернативним просторима приближи камерну музику, а након  студија учествовао је у оснивању асоцијације младих оперских уметника Bell’Opera и Удржења уметника ArtNet, са циљем да се на исти начин приближи и оперска уметност.

Миља Виденовић,  мастер и основне академске студије завршила је у класи професорке Рите Кинке на Академији уметности у Новом Саду, просечном оценом 9.9. Дипломирала је са двадесет и две године и већ пуних једанаест година предаје клавир у Основној и Средњој уметничкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину. Две године је била ангажована као клавирски сарадник у настави, као и из предмета Упоредни клавир на Академији лепих уметности у Београду. Као солиста, клавирски сарадник и члан камерних ансамбала наступала је по Србији, у Мађарској и Румунији. Током студија је била и члан хора Дечански, као и ансамбла Орфелин под руководством диригента Тамаре Петијевић, са којима је наступала у Швајцарској, Италији, Немачкој, Белгији, Холандији, Словенији …. До сада је преко 30 њених ученика стекло укупно 90 награда на такмичењима из клавира од међуокружног до републичког и интернационалног нивоа.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани