БАЛЕТ „ЛАБУДОВО ЈЕЗЕРЦЕ“

Labudovo_jezerceБАЛЕТСКА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ
„ЛАБУДОВО ЈЕЗЕРЦЕ“

Петак, 14. новембар 2014.  12 сати
улаз: 100 динара

ДОБРО ДОШЛИ

Једна од најлепших музика писана за балет je класично дело руског композитора Петра Иљича Чајковског „Лабудово језеро“. Роматичну музику за овај балет Петар Иљич Чајковски је написао како би забавио своје нећаке. Из овог познатог балетског дела изабрали смо најлепше музичке деонице, на њих сачинили кореографије, испратили причу ове бајке и у разумљивој сценској форми сачинили балетску представу „Лабудово језерце“, прилагођену деци предшколског и школског узраста.

Главни ликови ове дечије балетске представе су Одета и Одилија, бела и црна лабудица, добри принц Зигфрид и чаробњак Ротбард.

Радња представе Лабудово језерце: На обалу једног бистрог језерцета, свакога дана долази и заносно плеше прелепа принцеза. Својом игром je очарала лукавог чаробњака, међутим, на то језерце долази и један племенити принц који се такође заљубљује у принцезу. Пошто је чаробњак зао а принц племенит, принцеза ће своје срце дати принцу. Љубоморни чаробнјак смишља разне магије како би се принцеза у њега заљубила. Чаробњак ће зачарати принцезу и претворити је у белу лабудицу, а да би посвађао принца и принцезу, сада претворену у белу лабудицу, љубоморни чаробнјак ће упознати принца са црном лабудицом. Али љубав је од свега јача и у борби између доброг принца и злог чаробњака принц ће победити и скинути магију са беле лабудице која поново постаје прелепа принцеза.

Балет за децу „Лабудово језерце“ извешће три професионална балетска уметника који тумаче ликове ове бајке, иначе са завршеном балетском школом „Лујо Давичо“ и сталним ангажманом у балетском ансамблу Народног позоришта из Београда.

Овим балетским делом желимо да деци приближимо класичну музику и балет.

Општина Неготин | Министарство културе и информисања | Мокрањчеви дани